Szrecsko Szekulovics-interjú

2018.09.29. 10:36

Hazai pályán dominálni szeretne az Atomerőmű

Hazai pályán szeretne dominálni az Atomerőmű SE férficsapata, amely a legjobb négy közé kerülést célozza meg a 2018/2019-es szezonban. Szrecsko Szekulovics azt mondta, a felkészülés utolsó tíz napja tökéletes volt.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

– Elárulja, miért mondta le az Inter Bratislava elleni szerdai felkészülési mérkőzést?

– Két játékosom elkapott valami influenzaszerű nyavalyát, így pedig nem akartunk ilyen hosszú utat bevállalni, inkább Pakson, csendben, nyugalomban készültünk – felelte Szrecsko Szekulovics, az Atomerőmű SE szakvezetője. – Szombaton úgyis vár ránk egy hosszú utazás, Jászberényben elkezdjük a 2018/2019-es bajnoki szezon küzdelmeit.

A játékoskeret

Érkezett: Nick Faust (Orlandina Basket, olasz). Shannon Evans (Arizona State Sun Devils, amerikai). Nikola Jevtovics (KK Igokea, bosnyák). Bojan Trajkovszki (MZT Szkopje, macedón). Kovács Ákos (Alba Fehérvár). Horváth Kristóf (KTE Duna Aszfalt).

Távozott: Gulyás Milán (Zalakerámia ZTE KK). Troy Barnies (?). Seth Allen (?). Richard-Thomas Guinn (?). Jabarie Hinds (Miasto Szkla Krosno, lengyel). Garamvölgyi Ákos (MAFC).

A játékoskeret

0 Shannon Evans (24), 1-2. 1 Nicholas Faust (25), 3-4. 6 Kovács Ákos (30), 1-2. 7 Eilingsfeld János (27), 4. 9 Ruják András (30), 1-2. 10 Medve Máté (29), 2-3. 11 Horváth Kristóf (21), 12 Bojan Trajkovszki (32), 4-5. 13 Kalmár Viktor (18), 5. 14 Nikola Jevtovics (29), 5. 21 Pajor Dávid (17), 1-2. 47 Szalai Milán (19), 1-2. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Másodedző: Schmidt Béla.

Megjegyzés, posztok, 1: irányító. 2: hátvéd. 3: bedobó. 4: erőcsatár. 5: center.

– Elégedett a felkészülés alatt elvégzett munkával?

– Voltak gondjaink az elején, kicsit nehezen álltunk össze, nem jöttek jól a válogatott összetartásai és a vb-selejtezők miatti szünetek, hiszen több játékosunkat is nélkülöznünk kellett. Az utolsó tíz nap viszont tökéletes volt, nagyon jól dolgoztak a srácok, mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, kicsit még csiszoltunk és gyorsítottunk a játékunkon, hogy jó ritmusban vágjunk neki a szezonnak.

– Az edzőmeccsek eléggé vegyes képet mutattak, de az utolsók már biztatóak voltak. Ezek alapján mit remél?

– A legutóbbi két találkozónkon, amikor végre teljes kerettel állhattunk fel Pécsett és itthon a Kecskemét ellen, nagyon jól játszottunk. Erre a teljesítményünkre bátran alapozhatunk, ez a játék mérvadó lehet a szezonra. Szerintem jó csapatunk lesz, jó emberekkel, jó karakterekkel. Az előző két hétben arra is volt idejük a játékosoknak, hogy egy kicsit még jobban megismerjék egymást, hogy ráérezzenek a mozgásokra, a beindulásokra, hogy egy kicsit még jobban összecsiszolódjanak. Az atmoszféra remek, jól dolgoztak a srácok.

– Biztosan tudja, hogy legutóbb 2009-ben volt bajnok az ASE. Jövőre lesz pont tíz éve. Lesz ok az ünneplésre?

– Jó pár felkészülési meccset volt szerencsém megnézni, és emellett sok hasznos információt kaptam a riválisainkról. Valamennyien nagyon jól erősítettek, ez alapján is mondhatom, hogy nagyon erős bajnokság elé nézünk. Talán a másodosztályból most feljutott TF lóg ki csak egy kicsit a sorból. Hogy lesz-e okunk az ünneplésre, azt most még nem tudom megmondani. Az alapszakasz-bajnokságban szeretnénk a lehető legelőkelőbb helyen végezni, hogy jó pozícióban vághassunk neki a rájátszásnak, egyúttal kiharcoljuk a pályaelőnyt. A playoffban ott akarunk lenni a legjobb négy között, ott meg bármi megtörténhet. Szeretnénk érmet szerezni, de ezt könnyű kimondani, ezért a pályán is nagyon sokat kell még tennünk.

– Amikor egy hónapja beszéltünk, még csak a munka elején jártak, s azt mondta, korai még bármiről beszélni. Most viszont már képet kaphatott a csapatáról. Milyen lesz az új ASE?

– Olyan játékosaim vannak, akik több poszton is tudnak játszani. Aki irányító, az megállja a helyét a hátvédposzton, aki bedobó az akár erőcsatárt is játszhat. Több opciónk is van, tudunk magas és tudunk majd alacsony szerkezetben is játszani, az ellenféltől függ, hogy melyiket alkalmazzuk. Aki ismer, az tudja, hogy az az alapfilozófiám, a védjegyem, hogy hazai pályán domináljunk, hogy itthon minden ellenfelünket legyőzzük. Így volt ez az előző klubomnál, a szombathelyi Falcónál, és hiszem, hogy így lesz ez itt, Pakson is. Ha a hazai jó teljesítmény néhány idegenbeli bravúrral párosul, az már egy jó alap lehet ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a bajnokságban.

– Jászberényben kezdenek, majd fogadják a TF-et, aztán mennek Szegedre. Az első igazi erőfelmérő éppen korábbi csapata, a Falco KC ellen jön a negyedik körben. Ez azért nem olyan rossz sorsolás!

– Nem panaszkodhatunk a sorsolásra az biztos. Az első két-három forduló amúgy is rámegy még a csapatépítésre, a ritmusba kerülésre, s ezek az ellenfelek tökéletesek lesznek ahhoz, hogy elkapjuk a fonalat. Szombaton, Jászberényben is elsősorban a saját játékunkkal fogunk foglalkozni, a saját ritmusunkban fogunk játszani, nagyon bízom benne, hogy ez győzelemmel párosul. Ahogy ön is említette, a negyedik fordulóban itthon fogadjuk az első rangadónkon előző csapatomat, a Falco KC-t. Azt szeretném, hogy addigra százszázalékos állapotba kerüljünk, hogy addigra összeálljon az az ASE, amelyiket a folytatásban, a szezon további részében szeretnék majd látni a parketten.

Férfi NB I, az 1. fordulóban.

JP Auto Jászberényi KSE–Atomerőmű SE. Jászberény, Bercsényi tornacsarnok, szombat, 18 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!