futsal

2018.09.04. 20:22

Meggyőző játékkal nyerte meg saját tornáját a Tolna

Megvédte elsőségét a WHS Tolna-Mözs női futsalcsapata saját rendezésű tornáján, a XV. Thelena Kupán, amelyen a mezőny felét megyei csapatok alkották.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nívós mezőny gyűlt össze az elmúlt hétvégén megrendezett tolnai felkészülési tornán, amelyen három első és három másodosztályú együttes is részt vett. Ráadásul a kupára érkező csapatok egy része már szinte „hazajár”, az ASE Paks, a Miskolc és a Debrecen is résztvevője volt az elmúlt két kiírás valamelyikének.

A házigazda felnőttcsapata új riválisokkal nézett farkasszemet a csoportkör során: a megyebajnok Bonyhád Völgység LC nem okozott gondot Varga Adéléknek, ahogy a Gyula elleni akadályt is könnyen vették (ezzel egyúttal revansot vettek az egy héttel korábbi, ELTE-BEAC-kupán elszenvedett vereségért). Egyedül a közel tíz év után újjáalakult Ferencváros állította kihívások elé a tolnaiakat.

A fővárosi zöld-fehérek elleni „pofon” jókor jött a Nagy Roland dirigálta egyletnek, amely az elődöntőben nem kapott gólt a Debrecentől, a fináléban pedig sikerült visszavágniuk a Fradinak.

„Egy nagyon színvonalas hazai rendezésű tornát nyertünk meg. A csapat játékban sokat lépett előre a múlt heti kupához képest, a döntőre kifejezetten erős, egységes arcunkat mutattuk. Remélem, hogy ezen az úton haladunk tovább és akkor a bajnokságban is jól tudunk majd szerepelni” – mondta lapunknak Nagy Roland edző.

Jól sikerült a „székfoglalója” az U17-es együttes kispadján Kneller Balázsnak: a tolna-mözsi fiatalok két győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárták a tornát és két megyei riválisukat megelőzve hatodikként zártak.

„Első komolyabb megmérettetésünk volt ez a torna a felkészülésünk során. Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen felnőtt NB-s csapatok ellen értük el ezeket az eredményeket. A csoportmeccsek során egyáltalán nem látszott meg az óriási korkülönbség, de a délutáni rájátszásban már kijött a fizikai hátrányunk. Ha a végjátékban jobban koncentrálunk, kis híján bejuthattunk volna a felsőházba, de nem lehetünk elégedetlenek a helyezésünkkel” – mondta az utánpótláscsapat edzője.

Csoportkör eredmények

A csoport: WHS Tolna-Mözs–Bonyhád Völgység LC 7–0, Gyulai Amazonok–Ferencváros 1–2, WHS Tolna-Mözs–Ferencváros 1–1, Gyulai Amazonok–Bonyhád Völgység LC 9–0, WHS Tolna-Mözs–Gyulai Amazonok 4–1, Ferencváros–Bonyhád 3–1.

B csoport: Tolna-Mözs U17–ASE Paks 1–0, Miskolci Vénusz–Debreceni EAC 1–0, Tolna-Mözs U17–Debreceni EAC 3–3, Miskolci Vénusz–ASE Paks 2–1, Tolna-Mözs U17–Miskolci Vénusz 0–5, Debreceni EAC–ASE Paks 3–0.

Rájátszás eredmények

Felsőház, elődöntők: Tolna-Mözs–Debreceni EAC 2–0, Ferencváros–Miskolci Vénusz 4–0. Bronzmérkőzés: Debreceni EAC–Miskolci Vénusz 3–4. Döntő: WHS Tolna-Mözs–Ferencváros 1–0.

Alsóház, az 5-8. helyért: Gyulai Amazonok–ASE Paks 8–0, Bonyhád Völgység LC–Tolna-Mözs U17 5–5 (büntetők után: 6–7). A 7. helyért: ASE Paks–Bonyhád VLC 5–1. Az 5. helyért: Gyulai Amazonok–Tolna-Mözs U17 11–0.

A torna végeredménye

1. Tolna-Mözs, 2. Ferencváros, 3. Miskolci Vénusz, 4. DEAC, 5. Gyula, 6. Tolna-Mözs U17, 7. ASE Paks, 8. Bonyhád VLC.

A kupa mellett egyéni díjat is otthon tartott a Tolna-Mözs: a legjobb játékos Varga Adél lett, a legjobb tolnai fiatalnak Wiesner Dalmát választották. A legjobb kapusnak a ferencvárosi Móczik Alexandra bizonyult, a gólkirálynő pedig a gyulai Bálint Rebeka lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!