kézilabda

2018.09.14. 17:52

Négy csapatért szoríthatunk

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Két női és két férficsapatunknak szoríthatunk a hétvégén rajtoló NB II-es bajnokságokban. A gyengébbik nemnél az évek óta a dél-nyugati csoportban szereplő Tolna KC és Tamási KC sikereiért izgulhatunk, míg a férfiaknál a Hőgyészi SC-vel ismét egy csoportban indul a dunaföldvári Holler UFC együttese.

A hőgyésziek tavaly egy ponttal csúsztak le a dobogóról, ahova egy év kihagyás után térnének vissza. Ányos József Simontornyára igazolása és Sipos Márk sérülése nagy érvágás Bán Tamás csapatának, de a Pick-Szegednél nevelkedett Velky Péter érkezésével és a NEKA-val kötött megállapodás (az akadémiából kettős játékengedéllyel meccsenként három játékos játszhat majd a HSC-ben) biztató jövőt fest a csapat elé.

A Holler UFC három szezon után került ismét Dél-nyugatra, az új edző, Kovács István szerint a sérülések ellenére jól sikerült csapata felkészülése. Első szezonjában nem akar nagy terhet tenni sem saját, sem csapata vállára, így a középmezőnybe kerülést célozza meg együttesével.

Mindkét edző egyetértett abban, hogy kiegyensúlyozott bajnokságra van kilátás, ahol nem lesz olyan ellenfél, amely ellen a két pont garantált lenne. A földváriak mellett a Kiskunhalas, a Kiskőrös és a barcsi Satelit SE számít új csapatnak, de a bajnok NEKA U22, az ezüstérmes Nagykanizsa, valamint a két utolsó, a keszthelyi Georgikon DSE és a Kaposvár nincs a névsorban.

Hasonló a helyzet a nőknél is, ahol az arany- és ezüstérmes gárdák (Dunaújváros U21, NEKA U21), illetve a sereghajtó Kaposvár nem szerepel majd a bajnokságban, helyettük a Nemesvámos, a Veszprém, illetve az NB I/B-ből kiesett Marcali és Csurgó került a két Tolna megyei csapat mellé.

Nem a legjobb idényét futotta tavaly a Tamási, amely csak a Kaposvárt tudta megelőzni. Felépült viszont két meghatározó játékos, Lanczki Eszter és Kersák Noémi személyében (Sere Márta elment, s Szabó Dominika sem tudja vállalni a játékot), így végül a csapat úgy döntött, hogy nekivágnak az új szezonnak. Varga László a biztos bennmaradást, a középmezőnyt tűzte ki célul maguk elé, de, mint azt elmondta, a szezon első pár meccsén derül ki, hogyan változtak az erőviszonyok a nyáron.

Hasonló célokkal vág neki a szezonnak a Tolna is, amelyet szintén nem kerültek el a sérülések, a hiányzókat ifjúsági játékosokkal próbálják pótolni. Gálné Vigh Zsuzsanna az alapozás óta heti három edzést vezényel övéinek, s bízik benne, hogy meg tudják majd lepni az esélyesebb csapatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!