Dél-MX motokrossz

2018.09.12. 19:36

Rekordot döntött a nevezők száma a záróversenyen

Dunavecsén zárult le a hétvégén az idei Dél-MX motokrossz versenysorozat. Izgalmakból ezúttal sem volt hiány, a rekordnevezők pedig nagy lökést ad a jövőt illetően.

Berg Sándor

Százharmincöt. Ennél több versenyző még egyik Dél-MX-futamra sem nevezett, s mikor, ha nem a zárófutamon dőlt volna meg ez a rekord. Az ország minden szegletéből Nagykanizsától Balassagyarmaton át a Hajdúságig érkeztek motorosok a sorozatban tizedik, jubileumi évad zárófutamára.

„Részünkről is nagy eredmény, hogy egy olyan kis egyesület versenye, mint a miénk, országos rendezvénnyé tudta kinőni magát – mondta a versenysorozat főszervezője, Langer József. – A kezdetekkor még csak Tolna megyében gondolkodhattunk, de a megnövekedett érdeklődés miatt kitártuk a kapukat, s a számok azt mutatják, hogy jó döntést hoztunk.”

A résztvevők nagy részét ezúttal is a szurkolók tették ki, közel 1000 néző látogatott ki a múlt vasárnapi versenyre, ami már átlagosnak mondható.

„Tettünk is érte, hogy kitartsanak mellettünk. A futamok között és alatt büfé áll a nézők rendelkezésére, s nagy figyelmet szentelünk a biztonságra is. Kétszáz méterenként pályabíró áll, aki baleset esetén rögtön beszüntetheti a futamot, s ha ne adj isten baj történne, két mentőautó is rendelkezésre áll” – mondta a főszervező, hozzátéve a depóban közelről is szemügyre lehet venni a motorokat, ezzel is közelebb hozva a nézőket a sportághoz.

A megyehatár átlépése nem riasztotta el a tolnai versenyzőket, akik a tizenkét kategória közül négyben dobogós helyezést is elértek. Az egész szezonban csak a hátát nézték a riválisok a szekszárdi Horvát Zsófinak, aki most is elsőként ért célba, de a csikóstőttősi Forrai Soma Zsolt és a tolnai Kiss Márk sem talált legyőzőre a Duna-parti városban.

Langer József elmondta, gondolkodnak még egy, a sorozattól különálló nagy versenyen, de ez még a jövő kérdése lesz.

Eredmények, dobogósok.

Lady: 1. Horvát Zsófi (Szekszárd), Hajós Barbara, 3. Szalavári Dominika.

Amatőr MX1: 1. Zsikó Dávid, 2. Kis István, 3. Biró Gergely.

Amatőr MX2: 1. Polgár Gergely Patrik, 2. Mészáros Attila, 3. Ádám Endre.

Kezdő: 1. Forrai Soma Zsolt (Csikóstőttős), 2. Horváth Róbert (Tolna), 3. Nyakó Károly.

Haladó MX1: 1. Kurucz Imre Adrián, 2. Gyevát Dávid, 3. Baracskai Zsolt, 4. Jauch Benjamin (Bonyhád), 5. Kertész Tamás (Tamási), 6. Iván Pál (Hőgyész).

Haladó MX2: 1. Tádics Dániel, 2. Papp Gergő, 3. Katona Bálint.

Szenior II: 1. Adamek Imre, 2. Magyari János, 3. Krausz Tibor (Paks).

Open: 1. Kiss Márk (Tolna), 2. Szabó Zoltán, 3. Pintér Bence.

Hobbi: 1. Mészáros Barnabás, 2. Vass Sándor, 3. Sallai Gábor.

50 köbcentisek (ccm): 1. Hollós Imre, 2. Schmidt Levente.

65 ccm: 1. Horváth Ádám, 2. Grósz Gergő, 3. Molnár Gábor.

85 ccm: 1. Varró Viktor, 2. Takács Attila, 3. Makár Gergő.

A hagyományos évadzáró rendezvényt december 1-jén a zombai művelődési házban tartják, ahol az összetettben elért helyezések alapján díjazzák a versenyzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!