kézilabda

2018.10.09. 13:37

Megszórta a Szombathely az FGKC-t

A tartalékos szekszárdi csapatnak nem volt esélye az egyik favorit ellen.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A tavalyi ezüstérmes, jelenleg is az egyik bajnokesélyesnek számító szombathelyiek otthonában, igen foghíjas kerettel lépett pályára a Szekszárd. Nagy Szilvia és Gyenis Patrícia sérülés miatt el sem utazott a vasi megyeszékhelyre, helyüket ifjúsági és serdülőkorú játékosok vették át, akik számára még érthető módon nagy falat a felnőtt mezőny. Tutti Kata személyében búcsúzó is volt a Gólyáknál, a beálló utolsó mérkőzését játszotta szekszárdi színekben.

A sok negatívum ellenére Farkas Anita átlövésével az FGKC szerzett vezetést, megráncigálva az oroszlán bajszát. A szombathelyi oroszlán pedig „visszaharapott”, a rengeteg hibát kihasználva gyorsan elhúzott a hazai gárda (11. perc: 7–2). A folytatás sem kecsegtetett sok jóval, sokszor átfutottak a Szekszárdon a hazaiak (24. p.: 14–4), az első félidőben csupán Fehér Tímea néhány betöréses gólja, illetve Schell Gabriella egy-két bravúros védése említhető pozitívumként.

Fordulás után sem változott a játék képe, de némi reménysugarat jelentett a szekszárdiak számára, hogy Kónya Dóra a szélről átkerült az irányító posztra. A fiatal játékos szemfüles gólpasszaival, bejátszásaival, valamint Szalai Szonja védéseivel 6–3-as szériát produkált az FGKC (51. p.: 29–14), de a rövid kispad miatt a mérkőzés végére elfáradtak a szekszárdiak, aminek újabb nagyarányú idegenbeli vereség lett a vége.

Női NB I./B, Nyugati csoport, a 3. fordulóban.

Szombathelyi KKA–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 35–16 (18–5). Szombathely, 250 néző.

Vezette: Kovács K., Tóth J.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC: Schell – Grénus 3, Farkas A. 1, Tutti 1, Tóth B. 2, Fehér T. 6 (1), Kónya 1. Csere: Szalai (kapus), Bíró F., Bencze, Ambrus 1, Feri. Edzők: Horváth Szimonetta, Mészáros Melinda.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hetesek: 8/7, ill. 3/3.

Horváth Szimonetta, a Szekszárdi FGKC edzője: – Képességekben és fizikai paraméterekben óriási különbség van a két csapat között, viszont ettől függetlenül lehetne sokkal jobban koncentrálni és kicsit jobban küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!