tenisz

2018.10.30. 17:56

Stróbl Dániel nyerte a tolnai bajnokságot

Befejeződött az amatőr teniszbajnokság Tolnán. Az első helyen Stróbl Dániel végzett, megelőzve Szabó Bélát és Bacsó Miklóst. A negyedik Inhoff Csaba lett.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Harmincketten neveztek a 2018-as tolnai városi teniszbajnokságra. A résztvevők tavasztól október közepéig nyolc négyes csoportban küzdöttek, a csoportok első két helyezettje később négy négyes csoportban folytatta, majd a két-két továbbjutó két négyes leküzdésével jutott el az elődöntőig.

A legjobb négybe Stróbl Dániel, Szabó Béla, Bacsó Miklós és Inhoff Csaba került. Stróbl Bacsó, Szabó pedig Inhoff legyőzésével jutott be a döntőbe. Az első hely végül Stróbl Dánielé lett, a harmadikat pedig Bacsó szerezte meg – tájékoztatott Schalli Ádám, a bajnokság egyik szervezője.

„Nagyon jól sikerült bajnokságon és nagyon jól sikerült szezonon vagyunk túl” – fogalmazott Schalli Ádám, aki azt is kiemelte, hogy a városi sportcsarnok melletti pályákon folyamatosan zajlottak a mérkőzések. Ha nem bajnokikat játszottak, akkor páros és egyéni tornákon küzdöttek a helyi és környékbeli teniszbarátok.

Schalli Ádám hozzátette: a tavasszal átadott és felavatott harmadik pálya nagyon „jó szolgálatot” tett, hiszen így nemcsak a felnőtteket, de sokkal több fiatalt is tudtak fogadni, oktatni.

A szezont a szekszárdi Hahn Teniszcentrumban megrendezett Bolond Kupa vezette fel, amelyet Herczig József és Krocskó László nyert meg. Az év első tolnai versenyét értelemszerűen Pályavató Kupaként nevezték el, ekkor esett át a „tűzkeresztségen” a frissen elkészült harmadik pálya, a győzelmet Szabó Béla és Klopcsik Ferenc szerezte meg. A II. Horfer Serleg Kupát Csipak Róbert és Pálinkás Gábor nyerte, az öt fővel megrendezett Női Kupán pedig Pásztor Brigitta diadalmaskodott. A két héttel ezelőtti szezonzáró versenyen Ferenc Tibor és Bacsó Miklós végzett az első helyen (részletek a keretes anyagunkban).

Schalli Ádám elmondta, amíg az időjárás engedi, addig még zajlanak a mérkőzések a pályákon, a hideg beköszöntével pedig a szekszárdi, a paksi és a bonyhádi fedett csarnokban folytathatják a felkészülést a sportbarátok.

A helyi teniszéletet szervező, felügyelő Vitál Sport és Szabadidő Egyesület a „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus program”-on elnyert támogatásának köszönhetően a közép- és általános iskolások ingyenesen használhatják a teniszpályákat.

Tizenkét páros indult a záróversenyen

A szezonzáró kupán tizenkét páros vett részt, a három csoport (A-csoport: Pálinkás-Csipak, Szabó G.-Lencse, Herczig G.-Herczig J., Hámori-Bódi. B-csoport: Kovács I.-Márkus Z., Pásztorné-Vajda, Ferenc-Bacsó, Puxler-Schalli. C-csoport: Keszler-Strelenczky, Pintér Zs.-Inhoff, Guszt-Szabó B., Stróbl J.-Stróbl D.) első helyezettje jutott be a hármas döntőbe, ahol körmérkőzésen dőlt el a helyek sorsa.

A döntőben: Ferenc Tibor, Bacsó Miklós–Hámori Róbert, Bódi Gergő 6:2, Ferenc, Bacsó–Keszler Zoltán, Strelenczky Richárd 6:0, Keszler, Strelenczky–Hámori, Bódi 6:0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!