kézilabda

2018.10.21. 13:14

Voltak biztató jelek, de kikapott a Fekete Gólyák

A lemondott Horváth Szimonetta helyére beugró Tabajdi Ferenccel sem tudta elkerülni a vereséget a szekszárdi Fekete Gólyák.

Berg Sándor

Nem a legjobb időszakát éli a Szekszárd, amely egy hete 41-20-ra kapott ki otthon a NEKA-tól, s most a lendületbe kerülő, az előző fordulóban Dorogon 18 góllal nyerő Kozármislenyhez látogatott.

A mérkőzésen már nem ült a szekszárdiak kispadján Horváth Szimonetta, aki csütörtökön mondott le edzői posztjától. Mészáros Melinda mellett ezútta a korábbi sikeredző, Tabajdi Ferenc foglalt helyet.

A klubon belüli helyzet az első percekben nem látszott meg a Gólyák játékán, legalábbis ami a támadásépítést illeti, hátul azonban már ekkor is látszott, hogy könnyen szerez gólt a vendéglátó (7. perc: 5-4).

A következő 13 perc eldöntötte a mérkőzést, rossz átlövések, eladott labdák, technikai hibák után sorban kapta a gólokat az FGKC, a zömében kiszolgáltatott helyzetben levő kapusok sem tudtak hozzátenni a gólok elkerüléséhez (20. p.: 15-5).

Némi változást a játékot betegen vállaló Bíró Fanni pályára lépése jelentett, a fiatal átlövő akciógólokat lőtt, illetve „gyártotta a büntetőket”, amiket ő maga értékesített. Ezzel egy időben Grénus Gréta, Farkas Anita és Kónya Dóra védekezése is feljavult, így sokáig nem nőtt a különbség (46. p.: 23-14).

Bíró kiválása után bár Nagy Szilvia és Fehér Tímea is eredményes tudott lenni, de ismét jöttek a hibák, amiket indulásgólokkal büntetett az ellenfél (56. p.: 29-15). A végén a serdülő korú Balázs Kitti két szélső gólja jelentett üde színfoltot.

Tabajdi Ferenc: – Az elmúlt hetek eredményeitől mélyen lévő csapatot próbáltam felrázni, mérsékelt sikerrel. Küzdeni tudásban, akaratban többet adtunk, de látszik, hogy nincsenek éppen csúcsformában a játékosok. Egy-két biztató pillanat azért volt, erre kell építkezni és főleg sokat dolgozni a következő időszakban.

Női NB I/B, Nyugat, 5. forduló.

Kozármisleny SE-Szekszárdi FGKC 31-17 (19-9).

Kozármisleny, 300 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Szekszárd: Schell – Grénus 1, Farkas A. 3, Tóth B., Nagy Sz. 2 (1), Fehér T. 3, Kónya. Csere: Szalai, BÍRÓ F. 6 (3), Bencze, Balázs 2, Feri, Ambrus, Sárecz. Edzők: Mészáros Melinda, Tabajdi Ferenc.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Hetesek: 3/3, illetve 6/4.

Ezek is érdekelhetik