Súlyemelés

2018.11.21. 13:51

Orsós újabb bajnoki címet szerzett

A Szombathelyi Haladás Rohonci úti sportkomplexumában rendezték meg hétvégén a felnőtt magyar bajnokságot, amelynek első napja javarészt a húsz éven aluliak sikerét hozta.

Balázs László

A nőknél öt, a férfiaknál pedig négy kategória küzdelmeit rendezték meg szombaton, és egyetlen kategóriában sem volt címvédés.

Az erősebb nemnél a legkönnyebbek között (62 kg) a 2001-es születésű, tavaly egy súlycsoporttal lejjebb bajnok Tamási Koppány SE versenyzője, Orsós Richárd nyert 220 kilogrammos összteljesítménnyel (szakítás 98 kg, lökés 122 kg).Bachmann Béla edző tanítványa fiatal kora ellenére háromszoros bajnoknak mondhatja magát, korábban az 56 kilogrammosok között kétszer nyert aranyérmet.

A tamásiak másik versenyzője, a tizenöt éves Fenyő Dániel (69 kg) most mutatkozott be a felnőttek mezőnyében. Inkább lökésben jeleskedett 115 kilós sikeres gyakorlatával, szakításban 90 kilós kezdősúlyon maradt, de végül az előkelő ötödik helyen zárta a megmérettetést.

Az ob-n még a régi súlycsoportokban versengtek az emelők, a nemzetközi szövetség, az IWF által elfogadott, s no-

vembertől bevezetett új kategóriákat idehaza majd csak januártól használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!