kosárlabda

2018.12.29. 10:50

A kupaindulás a tét

Először kapott ki Schmidt Béla irányításával az Atomerőmű SE a férfi NB I.-ben. Vasárnap a Kecskemét ellen hazai pályán máris itt lesz a lehetőség a javításra.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Nem tehetünk szemrehányást az Atomerőmű SE játékosainak azért, mert kikaptak Körmenden. A vasiak hazai pályán bombaerősek, most már hét sikernél járnak, mindennek össze kellett volna jönni a bravúrhoz. Így azonban, hogy Shannon Evanst korán kiállították a játékvezetők, és a dupla duplát elérő Nick Faust is kipontozódott a hajrá előtt, már nem volt esély a jó eredményre.

„Nem történt meglepetés, azt kaptuk, amit vártam – tekintett vissza a rangadóra Schmidt Béla. – Faulthatáron történő nagyon agresszív védekezést, amihez nagyon nehezen tudtunk alkalmazkodni, pedig erre készültünk az előző időszakban. A második félidőben voltak periódusok, amikor vissza tudtunk jönni és elfogadhatóan játszottunk, de ez sajnos nem volt elég.”

Sok ideje nem lesz a kesergésre a szakvezetőnek és a csapatnak, vasárnap következik a Kecskemét elleni csata, amelyet a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe kerülés miatt is meg kell nyerni (az alapszakasz odavágós körének legjobb nyolc csapata kvalifikálja magát, az Atomhoz hasonlóan a Sopron, a Kecskemét és a Debrecen is 6 győzelemmel és 6 vereséggel áll a tabellán).

„Szeretnénk ott lenni az MK nyolcas döntőjében – folytatta Schmidt Béla. – Ahhoz, hogy meglegyen az ehhez szükséges győzelem, ugyanazzal az energiával kell játszanunk, amivel eddig. Komplett, összeszokott csapat a Kecskemét, amelynek kulcsemberei évek óta együtt játszanak, tökéletesen ismerik egymás gondolatait. Kontrolláltan kosárlabdáznak, a védekezésük nagyon jó, és támadásban is mutatnak szép dolgokat.”

Férfi NB I., a 13. fordulóban

Atomerőmű SE–KTE Duna Aszfalt, vasárnap, 18 óra. Paks, ASE-csarnok. V: Söjtöry, Benczur, Balog Gy.

A további program, vasárnap: Debrecen–PVSK 17, Sopron–Alba Fehérvár 18, Szeged–Falco KC 18, ZTE–Körmend 18, Jászberény–Kaposvár 18, TF–Szolnok 18.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!