kézilabda

2018.12.09. 20:04

Döntetlen után mehet téli pihenőre a Fekete Gólyák csapata

A Győri ETO U19-es csapatát fogadta az utolsó őszi bajnoki fordulóban a Szekszárdi Fekete Gólyák, és szerzett egy pontot egy igen hektikus mérkőzésen.

Berg Sándor

A magas átlövőkkel érkező kisalföldiek ellen jó védekezéssel kezdett az FGKC, a lendításokat viszont elhibázták, így sokáig csak egyenlítésre voltak képesek Nagy Szilviáék. Az első félidő utolsó öt perce a vendégeknek sikerült jobbra, így ők mehettek kétgólos előnnyel szünetre.

Az elmúlt meccseken sok kritika érte a szekszárdiak belső hármasát második félidei produkciója miatt, ezúttal viszont ők tartották életben a hazaiakat. Fehér Tímea négy, Farkas Anita egy góljával egyenlített, majd a mérkőzés során először a vezetést is átvette a hazai csapat (42. perc: 23-22).

Öt perccel a vége előtt a találkozó legnagyobb különbsége alakult ki (32-28), de a Győr 4-2-es védekezésével nem tudott mit kezdeni a Szekszárd. A győzelem elmaradt, de a forduló előtt a harmadik helyen álló ETO ellen az egy pont is bravúrnak számít.

A Fekete Gólyák hét ponttal a 10. helyről várja a bajnokság február közepi folytatását.

Női NB I/B, 11. forduló

Szekszárdi FGKC-Győri Audi ETO KC U19 32-32 (15-17)

Szekszárd: Schell – Kónya 2, Farkas A. 9, Nagy Sz. 6 (1), Gyenis 1, Fehér T. 9 (5), Reisch 5. Csere: Szalai Sz., Tóth B., Bíró.

Hetesek: 8/6, illetve 4/4.

Kiállítások: 14 + kizárás, illetve 14 + kizárás.

Ezek is érdekelhetik