labdarúgás

2018.12.26. 17:27

Hahn János volt a legjobb a paksiak közül az ősszel

A Nemzeti Sport hagyományához híven ezúttal is elkészítette a 2018–2019-es idény őszi szezonjának játékosrangsorát a bajnoki mérkőzéseken adott osztályzatok alapján. A Paksi FC-ből tizenegy labdarúgó került fel a listára.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Labdarúgás Az OTP Bank Liga eddig lejátszott tizennyolc fordulójában 281 labdarúgó lépett pályára, nyolccal kevesebb, mint egy évvel korábban. A listára azonban csak az a 137 futballista kerülhetett fel, aki a mérkőzések felénél eggyel többször, vagyis legalább tíz bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtott.

Az őszi idényben a Debrecen rutinos középpályása, Tőzsér Dániel (6.154 átlagpont) nyújtotta a legjobb teljesítményt, a 33 esztendős, 31-szeres válogatott játékos mellett két-két Vidi-, Mezőkövesd- és Honvéd-, egy Puskás Akadémia- és három Fradi-játékos került az álomcsapatba. Az osztályzatok alapján az NB I. legütőképesebb kezdőtizenegye a Gróf Dávid – Lovrencsics Gergő, Juhász Roland, Djordje Kamber, Vadnai Dániel – Tőzsér Dániel, Sigér Dávid – Cseri Tamás, Josip Knezevic, Huszti Szabolcs – Davide Lanzafame lenne.

A Paksi FC együtteséből a legelőkelőbb helyen Hahn János zárt a ranglistán, a házi gólkirály-jelölt az 5.733-as átlagával a 20. pozícióban végzett. A mezőny erősségét mutatja, hogy Bartha László tavaly ugyanígy féltávnál, szinte pontosan ilyen átlaggal (5.750) a tizenharmadik volt. Hahn idén 15 bajnokin lépett pályára, ezeken hat találatot szerzett, góljai egyenként átlagban plusz egy pontot hoztak a „konyhára”, azonban a legutóbbi hat meccsen, ahogy a PFC, úgy az ő teljesítménye is visszaesett, gólt nem szerzett. Ha posztra lebontjuk, akkor a 23 éves atomvárosi támadót csak a Ferencváros olasz csatára, Davide Lanzafame előzte meg.

Hahn után nagy szakadék következik, a második legjobb paksi az 5.533 pontot elért Haraszti Zsolt lett. A jobboldali támadót kisebb sérülések hátráltatták abban, hogy legjobbját tudja nyújtani az ősszel, de tizenöt bajnokin így is pályára tudott lépni, ezeken négy gólpasszt jegyzett, amivel a 42. helyet (posztján a kilencediket) húzta be.

Az eddigi meglepetésember Fejes András (5.467), a tavaly a Videotontól érkezett hátvédnek sikerült kiszorítania az U-válogatott Lenzsér Bencét a kezdőből (a 22 éves védő kilenc bajnokin szerepelt, így éppen lecsúszott a listáról). Fejes a védelem bal szélén és középen Gévay Zsolt (5.438) társaként is feltűnt az ősszel. Ők ketten lettek a legjobb harmadik és negyedik paksi játékosok féltávnál: Fejes összesítésben az 52., a három találatig jutó Gévay az 56. helyet szerezte meg, ami posztjukon a tizedik és a tizenegyedik pozíciót jelenti.

A legjobb százba további hat PFC-játékos került be: Kulcsár Dávid (5.357) a 69., Kecskés Tamás (5.333) a 71., Remili Mohamed (5.300) a 74., a valamennyi bajnokin pályára lépő Bertus Lajos (5.278) a 79., Papp Kristóf (5.125) a 95., a tavalyi őszi idény legjobb paksija, Bartha László (5.091) pedig a 100. helyen végzett. A listára még Báló Tamás (4.900) fért fel, a csapatkapitány a 118. pozícióban zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!