kosárlabda

2018.12.30. 20:20

Kupadöntős részvételt is ért a KTE elleni győzelem

Egy sima meccset tett magának izgalmassá az Atomerőmű SE vasárnap a férfi NB I-ben. Schmidt Béla csapata végül jó első félidei játékának köszönhetően legyőzte a Kecskemétet, és kiharcolta az MK-indulást.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Három győzelem után veszített csütörtökön Körmenden az Atomerőmű SE, amelynek játékosai érezhetően úgy futottak ki a pályára, hogy bebizonyítják: csak kisiklás volt a vasiak elleni kudarc. Nagyon bekezdtek Kovács Ákosék, az alföldiek nem igazán tudták tartani a lépést a lendületes Atommal. Egy negyed után sokan már arról beszéltek, hogy a tizenkét pontos előny tudatában megvan a meccs, szerencsére a játékosok nem így gondolták, s a második felvonásra rátettek még egy lapáttal. Ebben a tíz percben még annyira sem tudta tartani a lépést a KTE, mint az elsőben, a nagyszerű védekezés pedig azt eredményezte, hogy még a tíz pontot sem tudták elérni Wittmann Krisztiánék. A nagyszünetben 25 pontos ASE-vezetésnél már az volt a téma a szurkolók körében, hogy ha így folytatják Eilingsfeld Jánosék, akkor hamar ott lesznek a négy között a magyar élvonalban, de aztán jött a folytatás, a fordulás, s a fordulat.

Hogy mi történt az öltözőben, hogy mit mondott az övéinek Schmidt Béla (és Jan Pavlik), azt nem tudjuk, de az biztos, hogy nem azt, amit csináltak Bojan Trajkovszkiék.

A megnyugtató előny tudatában több könnyelműséget is megengedtek maguknak az atomosok, a kecskemétiek pedig vérszemet kaptak, elkezdtek kosárlabdázni, és két perccel a meccs vége előtt már csak ötpontos hátrányban voltak. Aztán jött Shannon Evans, aki ugyanúgy bevágott egy „életmentő” triplát, mint tette azt a PVSK elleni legutóbbi hazain, s igazából itt meg is torpantak a vendégek. A végén már nem volt meg a játékukban az a lendület, ami a negyedik negyed első felében, az ASE előnyéből hat pont megmaradt, így meglett a negyedik győzelem a Schmidt-érában. Öt meccsből négy, ez nem is rossz!

A siker egyúttal azt is jelenti, hogy az Atomerőmű SE ott lesz a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, ahová az alapszakasz első körének nyolc legjobb csapata kvalifikálja magát. A Szolnok, a Körmend, a Falco, a Jászberény, a Zalaegerszeg, a PVSK és a Debrecen várhatja még a piros-kékek mellett a sorsolást.

A bajnokság január 5-én folytatódik, az ASE megint itthon játszik, mégpedig a Jászberény ellen (18 óra).

Férfi NB I, 13. forduló

Atomerőmű SE–KTE-Duna Aszfalt 81–75 (28–16, 20–7, 16–23, 17–29)

Paks, ASE-sportcsarnok, 1000 néző. V: Benczur T., Söjtöry T., Balog Gy.

Atomerőmű SE: KOVÁCS Á. 18/6, EVANS 20/9, Faust 13/9, Eilingsfeld 8/3, Trajkovszki 8/3. Csere: Medve 3, Jevtovics 6, Ruják 5/3. Vezetőedző: Schmidt Béla

KTE: WITTMANN K. 18/6, GREEN 21/9, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 6, KARA-HODZSICS 8. Csere: Kucsera, Dimics 7, Molnár M. 1. Vezetőedző: Forray Gábor

Az eredmény alakulása: 4. perc: 13–7. 8. perc: 20–12. 12. perc: 33–18. 17. perc: 42–20. 23. perc: 50–25. 28. perc: 62–38. 32. perc: 67–52. 37. perc: 77–56.

Kipontozódott: Trajkovszki a 38. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!