teremfoci

2019.01.11. 13:06

A címvédés önbizalmat adna a bátaszékieknek

A Bátaszék SE szeretné megvédeni elsőségét a jövő szombati Váz-Bau Kupán. Brecska László azt is reméli, hogy lendületet kapnak a nagypályás folytatásra.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Két éve 2–1-re, tavaly 6–5-re győzte le a Bonyhádot a Bátaszék a legnépszerűbb téli teremtorna döntőjében. Kétszer egymás után eddig csak az ötször győztes BVLC tudott nyerni, triplája még egyik csapatnak sem volt. A bátaszékiek most arra készülnek, hogy harmadszor is megszerzik a trófeát.

„A címvédés céljával érkezünk – mondta lapunknak Brecska László, a csapat edzője. – A játékosaink sok teremtornán vettek részt, a hazai kupánkon, a Fenyőn mindenki pályára lépett, de mohácsi, bonyhádi, bácsbokodi tornákon is játszottak a srácok. Heti kétszer pedig a bátaszéki csarnokban fociztunk, akadt olyan nap, amikor tizenketten voltak ott a keretből. Nagyon kellenének a pozitív élmények, hiszen a nagypályán nem úgy teljesítettünk ősszel, ahogy azt szerettük volna. Ezért is remélem azt az idei kupától, hogy lendületet és önbizalmat ad nekünk a tavaszi folytatáshoz.”

A bátaszéki keretben a nevek alapján sokkal több van, mégicsak a nyolcadik helyen állnak a tizenegy csapatos mezőnyben, ráadásul a tizenhét találkozóból tizenegyet elveszítettek, s csak ötször örülhettek győzelemnek.

„Az Újpest elleni kupameccs tisztes helytállása (1200 néző előtt 7–1-re nyertek a lilák – a szerk.), biztató futballja után csalódás a szereplésünk, de ilyen sérüléshullámra, ami sújtott bennünket, nem lehet felkészülni – folytatta Brecska László. – A sok vereség után pedig a játékosok önbizalma is elillant. Tetézi a gondjainkat, hogy Földvári Viktornak a téli szünetben tört el az arccsontja, Kiss Pétert pedig lágyéksérüléssel fogják műteni. Rátkai Gábor munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a megye egyet, ő a szekszárdiak második csapatában játszik tavasztól. Szeretnénk erősíteni, két-három játékos érkezése várható, mert az a célunk, hogy egy jó tavasszal közelebb zárkózzunk az élmezőnyhöz. Az első négy csapat nagyon elment, ők egy külön bajnokságot fognak vívni tavasszal, de a többiekkel szeretnénk felvenni a harcot” – zárta a szakvezető.

A bátaszékiek a megyei I. osztály tavaszi nyitányán az őszi bajnok Tamási 2009 FC vendégei lesznek.

A csoportokról

A bátaszékiek az A csoportban a Dombóvár FC-vel, a Kakasd SE-vel és a Tevel Medosz SE-vel csatáznak a továbbjutásért, míg a B-jelű négyesben a Bonyhád VLC, a Tolna VFC, a Szedresi SE és a Kölesd SE kapott helyet.

Nem lesz ott az idei tornán a korábbi győztesek közül a Majosi SE és a Tamási 2009 FC, illetve hiányozni fog még a Dunaföldvár FC is.

A torna nyitómérkőzését 9 órakor játssza a Bátaszék SE és a Kakasd SE, azaz a címvédő már az első találkozón megmutatja magát. A 2x15 perces találkozókat 5x2 méteres kapukra játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!