futsal

2019.01.12. 10:56

A négy közé kerülés a cél mindkét csapat számára

A Szekszárd FC a Miskolci Vénuszt (szombat, 19.30 óra), a WSH Tolna-Mözs a TFSE csapatát fogadja (vasárnap, 17 óra) a női futsal NB I 11., egyben idei első fordulójában.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nagyszerűen kezdte a bajnokságot a Szekszárd, amely az első hét fordulóban nem talált legyőzőre, öt győzelem mellett mindössze a címvédő Hajdúböszörmény tudott pontot rabolni Micskó Márk együttesétől (idegenben 1–1, otthon 0–0), a tavalyi döntős Astrát (4–2) és a bronzérmes Tolna-Mözst (4–0) pedig magabiztosan győzte le. A hajrá már kevésbé sikerült ilyen szépre Ganczeréktől, hiszen a HTE elleni remi után a kiskunfélegyháziakat (3–4) és megyei riválisukat sem sikerült legyőzniük (2–2).

Az alapszakaszban a „nagyok” közül még a HTE-hez, a Tolna-Mözshöz és az otthon bárkire veszélyes Gyulához utaznak a szekszárdiak, akik otthon fogadják az általában a hajrára összeálló Astrát.

Nagyon hullámzó őszön van túl a Tolna-Mözs: a kupában 2–1-gyel ejtették ki Varga Adélék azt a Szekszárdot, amelytől előtte a bajnokságban saját csarnokukban simán kikaptak (0–4), Gyulán sziporkázó játékkal 5–1-re győztek, de otthon 6–4-es verségbe szaladtak bele az Amazonoktól, 2–2-t játszottak az Astránál, hazai pályán viszont 1–5-re kapta ki tőlük.

Ebből is látszik, hogy vendégként eredményesebb Nagy Roland csapata. Hazai pályán mindössze négy pontot gyűjtöttek (a Miskolc ellen 1–5-ről mentettek pontot, a Hajdúböszörményt 3–0-ra győzték le), idegenben viszont nyolcat. A fent említett eredmények mellett a TFSE-től hozták el a három pontot (5–2).

A Tolna-Mözs minimális célja az lehet, hogy az alapszakasz végeztével is a négyben maradjon, ezzel bejusson a felsőházba. Ez nem nevezhető egyszerű feladatnak, miután a Hajdúböszörményhez kétszer, az Astrához egyszer kell elutaznia, míg a Gyulával és a Szekszárddal hazai pályán játszik.

Női NB I, a 11. forduló programja.

Szekszárd FC–Miskolci Vénusz, szombat, 19.30 óra.

Szekszárd, városi sportcsarnok. Vezeti: Szabó P. (Sipos L., Mihálovics).

WSH Tolna-Mözs–TFSE, vasárnap, 17 óra.

Tolna, városi sportcsarnok. Vezeti: Domokos L. (Szabó P., Sipos L.).

A keret alkalmas a célok elérésére

Micskó Márk, a Szekszárd FC vezetőedzője: – Az őszi szezon végével nem voltam elégedett, így jól jött számunkra a pár hetes bajnoki szünet. A felkészülésünk sérülések és betegségek miatt nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna és elterveztük, de bízom a csapatomban, hogy ezeken az akadályokon is túljutunk, és egy sikerekkel teli tavaszunk lesz. A célunk, hogy az alapszakaszt az első négyben zárjuk, utána pedig a ki-ki meccseken bármi megtörténhet. A keret minősége mindenképpen alkalmas a cél elérésére.

A kupában is a Final Fourba jutnának

Nagy Roland, a WSH Tolna-Mözs vezetőedzője: – Az őszi hullámzó teljesítményünk a nem megfelelő edzéslátogatottságnak köszönhető, ennek ellenére minden mérkőzésen megvolt a lehetőségünk a győzelemre. Elsősorban a kondicionális állapotunkon kell javítanunk, és akkor a sorsdöntő helyzetekben a legmegfelelőbb döntéseket fogjuk hozni. Célunk, hogy a kupában bejussunk a Final Fourba, a bajnokságban pedig megtartsuk a felsőházi helyünket. Egy sikeres tavaszi szerepléssel széppé tehetjük a szezonunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!