Benga Kupa

2019.01.02. 20:00

A profiknál 2015 után győzött ismét Szakács László együttese

Garai Ferencre emlékeztek az ünnepek között megrendezett Benga Kupával. A profiknál a Kakasd másodszor nyert, az amatőröknél a Robi Bár Izmény neve először került a kupára.

Munkatársainktól

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A kakasdiak a fináléban az A’la Cool együttesét győzték le, így 2015 után lettek újfent a Benga Kupa legjobbjai. A 28. alkalommal kiírt tornát egy év kihagyás után rendezték meg, az új bonyhádi sportcsarnok építése miatt a szervezők tavaly nem írták ki a kupát, ezúttal szinte az összes meccset telt ház előtt játszották.

A profi döntő nagy taktikai csatát hozott, ezáltal kevesebb gólt is. A Kakasd szerzett vezetést, melyet a torna legjobb játékosának választott Beke Péter egalizált a szünetig. A fordulás után Sebestyén Miklós második találata – mint később kiderült – végső sikert ért a kakasdiak számára.

A bronzmeccsen a Bever Name már 5–1-re is vezetett, a végén mégis izgulnia kellett a végletekig harcoló The Boss ellen. A profi mezőny legjobb játékosa Beke Péter (A’la Cool), a legjobb kapusa Osztopányi Ferenc (Kakasd) lett, míg a gólkirályi címet Genczler Kornél (Bever Name) szerezte meg.

Profik, a középdöntőben, A-csoport: A’la Cool–Tökalsó Büfé 7–2, Bever Name–Tökalsó Büfé 10–0, A’la Cool–Bever Name 3–1. B-csoport: Kakasd–The Boss 3–2, Kakasd–Jobb Mint Otthon 4–1, The Boss–Jobb Mint Otthon 3–0. A 3. helyért: Bever Name–The Boss 5–4. A döntőben: Kakasd–A’la Cool 2–1.

A Kakasd csapata

Az amatőr tornán a címvédő The Boss és a legutóbb döntős Bonyhád-Börzsöny is ott volt a középdöntőben, végül azonban egyikük sem jutott el a döntőig. Helyettük a Robi Bár Izmény és a Gumibolt Bonyhád játszotta a finálét, melyet végül Máté Balázs zsenialitása döntött el. A bronzérem a börzsönyieké lett.

Az amatőr torna legjobb játékosa Máté Balázs (Robi Bár Izmény) lett, a legjobb kapusnak Preininger Attilát (Gumibolt Bonyhád) választották, a gólkirályi címet pedig Rafai Márk (Bonyhád-Börzsöny SE) szerezte meg.

Amatőrök, a középdöntőben, A-csoport: Bonyhád-Börzsöny Team–The Boss 2–1, Bonyhád-Börzsöny Team–Gumibolt 1–1, Gumibolt–The Boss 4–0. B-csoport: Bonyhád-Börzsöny SE–In Team 3–1, Robi Bár Izmény–Bonyhád-Börzsöny SE 4–2, Robi Bár Izmény–In Team 3–1. A 3. helyért: Bonyhád-Börzsöny SE–Börzsöny Team 5–3. A döntőben: Robi Bár Izmény–Gumibolt 4–1

A Robi Bár Izmény csapata

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!