NŐI FUTSAL

2019.01.28. 19:53

Fordított és újra ott van a Final Fourban a Tolna

Címvédőként ott lesz a női futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a WSH Tolna-Mözs, miután ledolgozta egygólos hátrányát a TFSE vendégeként.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Győzelembe kellett menekülnie a Tolna-Mözsnek, amely a negyeddöntő első mérkőzésén hazai pályán 3–2-re kikapott a szintén élvonalbeli TFSE-től. Az a vereség mégis meglepetés volt, hiszen a fővárosi gárda nyeretlen az NB I-ben, de azzal a játékkal, amit akkor nyújtott Nagy Roland csapata, a hazaiak győzelme lett volna meglepetés.

A visszavágó sem indult jól, a harmadik percben a Tolnán duplázó Koch Fruzsina találatával kétgólos lett a tolnaiak összesített hátránya. A félidőre ebből egyet ledolgoztak Halászi Kingáék, a második játékrész elején Urbán Anett találatával összesítésben pedig már 4–4-re álltak. Az idegenben lőtt több gól miatt azonban még a TFSE állt továbbjutásra, egy perccel a vége előtt viszont jött Urbán mindent eldöntő gólja.

„Az első félidőben kifejezetten gyengén játszottunk és körülményesen, nem volt bennünk átütőerő. A második játékrészben kicsit emeltünk a tempón, de még közel sem játszottunk úgy, ahogy tudunk! – fogalmazott Nagy Roland. – Örülök, hogy továbbjutottunk, megpróbáljuk az edzések számát növelni, akár edzőmeccsel is” – tette hozzá a tolnaiak edzője.

A címvédő tolna-mözsiek mellett az előző kiírásban ezüstérmes Hajdúböszörmény, az elődöntős Astra Kiskunfélegyháza és a másodosztályú Debreceni EAC lesz ott a február 23-24-i, szigetszentmiklósi Final Fouron.

A Pest megyei település sportcsarnoka jó emlékeket idézhet fel a Tolna csapatában, hiszen a tavaly év végi, hagyományos Karácsony Kupán a Hajdúböszörmény mögött ezüstérmet szereztek Varga Adélék. Arra a tornára szintén címvédőként utaztak...

Női Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó. TFSE–WSH Tolna-Mözs 1–3 (1–1). Budapest, Soroksári Sportcsarnok.

TFSE: Terdik – Bede, Winternitz A., Winternitz K., Koch. Csere: Kardosi, Kajdy, Juhász A., Bagdi, Janicsek. Edző: Korozmán Krisztián.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Halászi, Varga A., Farkas K. Csere: Mészáros D., Garay-Simon, Urbán, Csapó. Edző: Nagy Roland.

Gólszerzők: Koch (3.), illetve Urbán (25., 39,), Halászi (9.). Továbbjutott: a Tolna-Mözs 5–4-es összesítéssel.

További eredmények: Astra-Herbária Kfháza FC–KRSE-Ludovika 3–0 (játék nélkül). Tj.: az Astra 10–1-gyel. FTC Futsal-Fisher Klíma–Hajdúböszörményi TE 2–7. Tj.: a HTE 12–2-vel. Debreceni EAC–MVFC Berettyóújfalu 5–1. Tj.: a DEAC 9–1-gyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!