asztalitenisz

2019.01.17. 11:08

Nagyváradi és Bálint maradt csak versenyben

Rónai Gábor

Fotó: MW

Kikapott első meccsén, így a selejtező nyitányán elbúcsúzott a budapesti World Tour-versenytől a szekszárdi Madarász Dóra és budaörsi párja, Pergel Szandra. Nem gondoltuk, hogy az olasz Chiara Colantoni és Giorgia Piccolin jelenti majd a végállomást a két éve még a világ tizenkét legjobb párosa között jegyzett magyar duónak. Különösen azok után nem, hogy az első két játszmát hozták Madarászék, ám azt, hogy mi történt utána, nem lehet tudni. Az olaszok megnyerték a harmadik játszmát, amitől újult erőre kaptak, s ezzel a lendülettel ki is egyenlítettek. A mindent eldöntő játszma olyan, mint az orosz rulett, elég egy hiba, s máris oda minden. A drámai végjátékban pedig Madarászék rontottak többet, így idejekorán véget ért számukra a verseny.

Nem úgy a Tolnán nevelkedett, jelenleg a budaörsieket erősítő Nagyváradi Mercédesz és a szekszárdi Bálint Bernadett számára, akik hasonlóan szoros meccset vívtak a másik olasz párossal, de ezúttal a mieink örülhettek. A Jamila Laurenti, Debora Vivarelli kettős ellen ugyan elveszítették az első szettet Nagyváradiék, ám a folytatásra összekapták magukat és fordítottak. Sőt úgy tűnt, hogy le is zárják a partit, de az olaszoknak még volt tartalékuk és kiegyenlítettek. A döntő játszmában viszont már nem adtak esélyt Bálinték, s viszonylag sima szettel eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Ma este fél nyolckor a Manika Bartra, Girish Archana Kamath indiai duó vár rájuk. Az ázsiaiak a brazil Lin Gui, Bruna Takahashi párt búcsúztatták. Ha sikerülne győzniük Nagyváradiéknak, akkor felkerülnének a főtáblára.

Eredmények, páros: Madarász Dóra, Pergel Szandra–Chiara Colantoni, Giorgia Piccolin 2:3 (11–8, 11–9, 8–11, 8–11, 12–14). Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett–Jamila Laurenti, Debora Vivarelli 3:2 (3–11, 11–7, 15–13, 9–11, 11–6).

Egyesben Madarász Dóra kiemeltként a főtáblán kezd. Elsőként ma a portugál Yu Fu lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!