Teremfoci

2019.01.25. 04:56

Nehéz örökséggel várják a folytatást

Nehéz örökséget vett át a korábbi edzőtől, Lacza Józseftől Rikkers Péter és Mészáros Gábor, de a Szedresi SE két fiatal szakvezetője szeretné bizonyítani, hogy megállják a helyüket.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Új seprő jól seper – tartja a mondás. Mindez tökéletesen igaz Rikkers Péterre és Mészáros Gáborra, a Szedresi SE két edzőjére, akik debütálásuk „alkalmából” rögtön győzelemre vezették csapatukat a Váz-Bau teremkupán. Korábban még csak döntőig sem jutottak a szedresiek, így teljesen érthető, hogy nagy volt az örömük a finálé lefújását követően.

„Az elmúlt két hét edzésmunkájának tükrében nem voltak elvárásaink, szerettünk volna jól játszani, megmutatni magunkat, ha már lehetőséget kaptunk a részvételre – mondta Rikkers Péter, aki Mészáros Gáborral karöltve a nyolc év után leköszönő Lacza József helyét vette át a szedresi kispadon. – Miután biztossá vált a csoportból való továbbjutásunk, már szerettünk volna minél előrébb végezni és túllépni az elődöntőn, ami az utóbbi években a végállomást jelentette számunkra. A döntő előtt már nem kellett motiválni senkit, akkor már elszántak voltunk, történelmet akartunk írni. Nagyon jó csapat ellen sikerült nyerni, boldog voltam, hogy mi emelhettük magasba a trófeát” – tette hozzá Rikkers a Tolna VFC elleni 4–1-es győzelem után.

Az UEFA C-liszences végzettséggel rendelkező Rikkers két és fél éve dolgozik a szedresi U16-os együttessel, Mészáros Gábor pedig még hosszabb ideje trenírozza az U19-es csapatot, valamint a kapusok felkészítését koordinálja. Most kettejükre hárul a feladat, hogy karakteres, szép futballt játszó csapatot csináljanak a Szedresi SE-ből.

„Szeretnénk komolyabb hullámvölgyek nélkül végigjátszani a tavaszt a megye egyben, és a lehető legtöbb pontot akarjuk begyűjteni – folytatta Rikkers. – Nehéz örökséget vettünk át Lacza Józseftől, aki mindig a legjobb tudása szerint készített fel bennünket. Csakúgy mint ő, mi is a legtöbbet akarjuk kihozni a csapatból, bízunk benne, hogy ez jó játékban és pontokban fog megmutatkozni a folytatásban” – tette még hozzá a 38 éves szakember.

Rikkers Péter elmondta, hogy két felkészülési mérkőzésen biztosan pályára lépnek a tavaszi rajtig. Február 3-án a faddiakkal, február 9-én a vajtaiakkal csapnak össze.

Az erősítéseket illetően úgy fogalmazott, hogy eddig senki sem jelezte távozási szándékát, két játékossal pedig már tárgyalnak, mert mindenképpen szeretnének erősíteni.

A hat győzelemmel, két döntetlennel és nyolc vereséggel a tabella hetedik helyén telelő szedresiek a tavaszi rajton (február 23.) a Bonyhád Völgység LC vendégei lesznek.

Dicsérte a szervezést és a torna színvonalát a szakember

„Remek torna volt a Váz-Bau Kupa, magas színvonalú meccsekkel – mondta Rikkers Péter. – Lenkey Imre és Kniesz Mátyás az elmúlt évek során sokat dolgoztak azért, hogy ez a torna legyen a megye legjobb téli kupája, s akik ott voltak a sportcsarnok lelátóján, azok biztosan jól érezték magukat. A győzelemmel egy régi álmunk valósult meg, természetesen címvédőként most magasra került számunkra a léc. Várjuk már a jövő évi tornát, szeretnénk bizonyítani.”

A szedresiek a csoportkörben a Bonyhádot 3–2-re, a Kölesdet 5–1-re verték, a Tolnától viszont 6–2-re kikaptak. Az elődöntőben a Kakasdot 4–4 után hetesekkel verték, a döntőben pedig 4–1-gyel vágtak vissza a tolnaiaknak a csoportkörért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!