futsal

2019.02.04. 19:12

Boldog lett a születésnap

A Szekszárd FC nyert, a WSH Tolna-Mözs kikapott a női NB I hétvégi fordulójában. Előbbinek a pályaválasztói előny megszerzése, utóbbinak a felsőházban való maradás lehet a célja a hátralévő találkozókon.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Ismét szűk kerettel tudott kiállni soros találkozójára a Tolna-Mözs, sérülés és betegség miatt többen el sem utaztak a csapattal Hajdúböszörménybe A hiányzóknál (többek között Horváth Hanna, Mészáros Dalma, Garay-Simon Boglárka, Hóbel Tímea) csak a mérkőzés első tíz perce volt fájóbb, a címvédő ez idő alatt négyszer köszönt be Deczki Vandának.

„A gólok ellenére jól kezdtük a mérkőzést, nekünk voltak helyzeteink, de nem tudtuk ezeket gólra váltani. Ahogy lenni szokott, ők az első lehetőségüket kihasználták, ez pedig megfogott minket – mondta Nagy Roland, a tolna-mö­zsiek edzője. – A mérkőzés végén az öt a négy elleni játékot jól játszottuk, az esélyünk is megvolt az egyenlítésre, de a koncentrációnk még mindig nem megfelelő ahhoz, hogy a helyzeteket gólra váltsuk” – tette hozzá.

A Tolna-Mözsnek a felsőházba jutást illetően sokkal inkább hátrafelé kell majd tekintgetnie. Varga Adéléknek szívességet tett a Szekszárd azzal, hogy legyőzte hazai pályán a Gyulát, de ennél lényegesebb Micskó Márk csapata számára, hogy leszakították magukról megyei riválisukat is.

Egyszerű dolga nem volt a megyeszékhely együttesének, a békésiek ismét bebizonyították, hogy nem lehet őket leírni. Hiába dolgozott ki szebbnél szebb támadásokat a Szekszárd, a félidőre mégis az Amazonok mehettek előnnyel. A folyatásban sem változott nagyot a meccs képe, a három pontot csak a hajrában tudták bebiztosítani Ganczer Hajnalkáék, akik így remek sikerrel köszöntötték születésnapját ünneplő edzőjüket.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek sokszor lépték át a keménység és a durvaság határát, legalább tucatnyi nagyobb szabálytalanságot követtek el. Nem csoda, hogy ezt a szekszárdiak szakvezetője sem hagyhatta szó nélkül.

„Gratulálok a lányaimnak, mert nagy csatában arattak nagyon fontos győzelmet –nyilatkozta Micskó Márk, aki a találkozó napján ünnepelte 34. születésnapját. – Nem játszottunk jól, de nagyon küzdöttünk és teljes mértékben megérdemeltük a sikert. Ellenfelünk nem riadt vissza semmilyen eszköztől, de szerencsére játékosaink amennyire tudtak, higgadtak maradtak. Köszönjük nagyszerű szurkolótáborunknak, hogy végig buzdították a csapatot” – tette hozzá Micskó.

Következik A szekszárdiak legközelebb két hét múlva, február 16-án a TFSE otthonában lépnek pályára. A Tolna-Mözs 17-én a Miskolc Vénusz vendége lesz.

Sérülések és betegségek tizedelték a Tolna-Mözs együttesét

Pocsék kezdés…

Hajdúböszörményi TE–WSH Tolna-Mözs 5-3 (4-1). Hajdúböszörmény, v.: Szabó F. (Varga Gy., Kriston). Hajdúböszörményi TE: Torma – Tell, Pádár, Kota, Folk Zs. Csere: Bokor, Nagy M., Nagy A., Mogyorósi, Benkő, Madzin, Szilágyi M. Edző: Quirikó Vivien. Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Halászi, Farkas K., Varga A. Csere: Urbán. Edző: Nagy Roland. Gól: Pádár (2., 25.), Tell (7., 9.), illetve Farkas K. (19., 34.), Halászi (39.).

…remek hajrá

Szekszárd FC–Gyulai Amazonok 4-2 (1-2). Szekszárd, v.: Domokos L. (Pekoli, Sipos L.). Szekszárd: Hargas – Vaskovets, Buchmüller, Megyeri, Ganczer. Csere: Melnicsuk (kapus), Kágyi, Mausz, Jarova, Horváth K., Beke. Edző: Micskó Márk. Gyula: Palócz – Fülöp D., Bálint R., Molnár Á., Heidt. Csere: Sovány, Balogh N., Kurai. Edző: Molnár Zoltánné. Gól: Beke (12., 31.), Jarova (35.), Ganczer (39.), illetve Kurai N. (6., 18.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!