futsal

2019.02.22. 11:56

Címvédésre készülnek a tolna-mözsi lányok

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Kupaspecialistaként is tekinthetünk a WSH-Palmfood Tolna-Mözs együttesére, amely nemcsak az élvonalbeli bajnokság, de a Magyar Kupa meghatározó csapata is egyben. Varga Adélék az elmúlt tíz évben legalább a nyolcaddöntőig eljutottak, négyszer az elődöntő, kétszer pedig a döntő jelentette számukra a végállomást. Egészen a tavalyi kiírásig, amikor végre-valahára felülhettek a trónra.

Ahogy egy évvel korábban, Fortuna most is a tolna-mö­zsiekkel volt, hiszen a Final Four sorsolásán a másodosztályú Debreceni EAC együttesét kapták ellenfélül, míg a másik ágon a rekordbajnok Astra és a tavalyi döntős Hajdúböszörményi TE verseng a döntőbe jutásért (tavaly ugyanez a párosítás volt, a Tolna-Mözs akkor a Ricsillát múlta felül 3–1-re).

A hajdúságiakat mégsem szabad leírni, a tavaly még élvonalbeli DEAC jelenleg nyolc pont előnnyel vezeti az NB II. Keleti csoportját, a csapat játékos-edzője, az előző idényben még Tolnán játszó Üveges Katalin 31 találattal vezeti a góllövőlistát, akit a szintén debreceni Horváth Viktória követ 21 góllal.

„Nem vehetjük félvállról az elődöntőt, már csak azért sem, mert nem vagyunk jó formában – mondta lapunknak Nagy Roland, a tolna-mözsiek edzője. – A Final Fourban játszani mindig nagy lehetőség és hatalmas élmény. Egyelőre úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok, szeretnénk döntőbe jutni. Ha kellően koncentráltak leszünk, fegyelmezetten tudunk játszani és az elmúlt mérkőzéseken mutatott gyenge helyzetkihasználásunkon javítani tudunk, idén is ott lehetünk a döntőben.”

Tavaly hamisítatlan kupadöntőt játszott a Tolna-Mözs a HTE-vel, 2–2-es döntetlen után végül büntetőkkel bizonyultak jobbnak Szalkai Kittiék.

„Jobban örülnék, ha idén is a böszörményiekkel kerülnénk össze a fináléban, a kevésbé letámadó játékuk jobban fekszik nekünk. Persze ez csak kívánság, egy aranyéremért bárki jön is szembe, le kell győznünk. Ezen leszünk, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében” – tette hozzá Nagy Roland.

Női Magyar Kupa, a Final Four programja. Helyszín: ÁJTI Sport- és Rendezvénycsarnok, Szigetszentmiklós. Elődöntők, szombat: DEAC–WSH-Palmfood Tolna-Mözs 10.30 óra, Hajdúböszörményi TE–Astra-Herbária Kfháza FC 13 óra. Döntő (a két győztes), vasárnap 10.30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!