kosárlabda

2019.02.12. 14:39

Ez nem hullámvölgy, dolgozni kell tovább

Sorozatban negyedik bajnokiját veszítette el szombaton az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata. A négyszeres bajnok nem a legszebb napjait éli mostanság. Eilingsfeld János, a klub válogatott erőcsatára csalódott, de nem csüggedt. Azt mondja, dolgoznak tovább, és jönnek majd az eredmények.

Rónai Gábor

Fotó: Lang R.

– Elég komoly hullámvölgybe kerültek!

– Nem gondolom, hogy hullámvölgyről lenne szó! – felelte Eilingsfeld János, aki kilenc ponttal, öt lepattanóval és két gólpasszal zárta a 88–77-re elbukott kaposvári bajnokit. – Az előző négy mérkőzésünket elveszítettük ugyan, de nem érzem azt, hogy gödörben lennénk. Ha egy kis szerencsénk van, most akár két győzelemmel több is állhatna a csapat neve mellett, ott lennénk az ötödik-hatodik hely valamelyikén, és senki sem beszélne rólunk, meg arról, hogy hullámvölgyben vagyunk.

– Ezek szerint nem érzi úgy, hogy valami baj lenne?

– Egyáltalán nem érzek ilyesmit. Nyilván nem vagyunk boldogok, hogy így alakultak az eredményeink, de ha visszanézi a meccseink statisztikáit, ön is láthatja, hogy nem azért veszítettük el őket, mert alárendelt szerepet játszottunk volna, vagy mert az ellenfelek fölénk nőttek. A Szeged ellen például egy megnyert találkozót engedtünk ki a kezünkből a hosszabbításban, a Falco KC otthonában sokáig jól tartottuk magunkat, a címvédő Szolnoki Olajjal szemben hét emberrel voltunk partiban három negyeden keresztül, és most Kaposváron is volt esélyünk nyerni. Az utolsó két percre 76-76-os állással fordultunk…

– Akkor miért nem sikerült behúzni egyiket sem?

– Ennek sok összetevője van. Nyilván azért kaptunk ki, mert azokban a kritikus periódusokban, amikor az ellenfeleink bedobták a helyzeteiket, mi elhibáztuk őket. De azt sem szabad elfelejteni, hogy régen látott sérülés- és betegséghullám söpört végig a csapaton. Nem akarom erre fogni, ne értsen félre, de jómagam, Medve Máté, Horváth Kristóf és Julian Norfleet is hiányzott hosszabb-rövidebb ideig, így pedig nem könnyű hozni az eredményeket. De nem adjuk fel, dolgozunk tovább becsülettel az edzéseken, ahogy eddig is tettük, biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye a befektetett munkának. A bajnoki tabellán most a kilencedik helyen állunk, pedig az ötödik-hatodik hely környékén kellene. Remélem, hogy elindulunk felfelé!

– Csütörtöktől a Magyar Kupa nyolcas döntője vár önökre, a Falco ellen játsszák a nyitómeccset. Mit remél?

– Szeretnénk bejutni az elődöntőbe, ez az első célunk. A lebonyolításnak különös hangulata van, ha nyernénk a Falco ellen, akkor három nap alatt három meccset játszhatnánk. Délután egy órakor játsszuk a nyitó találkozót a szombathelyiek ellen, nem egy szokványos időpont, de felkészülünk. Mostanában ők sincsenek jó formában, s így, hogy végre mi is teljes csapattal állhatunk fel, szerintem van esélyünk a négy közé kerülésre. Ha oda bejutunk, ott már bármi megtörténhet. Jó lenne egy érmet hazahozni Győrből, mert az a bajnoki folytatásra is új energiát és lendületet adhatna a csapatnak.

Amir Williams lehet az új center

A 26 éves, 211 centiméter magas Amir Williams lehet az Atomerőmű SE új centere – adta hírül a klub honlapja. Az amerikai legutóbb Uruguayban, az élvonalbeli Hebraica csapatában játszott. Itt három mérkőzésen 10,3 pontot, 5,7 lepattanót, valamint egy blokkot átlagolt. Az előző nyáron Kínában, a másodosztályú Fujian együttesében (NBL) pattogtatva 25 meccsen 18,3 pont, 17,2 lepattanó, valamint 1,7 gólpassz volt az átlaga.

A paksiak tájékoztatása szerint Amir Williams szerdán érkezhet meg az atomvárosba, így kevés az esélye annak, hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjében ott legyen a piros-kék együttesben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!