labdarúgás

2019.02.26. 19:15

Magyar Kupa: nincs történelmi tett, a Puskás jutott a nyolcba

Az idegenbeli 2–1-es siker után hazai pályán 3–1-re kikapott a Paksi FC a Puskás Akadémiától, így kiesett a Magyar Kupából.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Új szelek fújnak Pakson. Na nem csak azért, mert a mérkőzés már-már viharos szél kíséretében kezdődött, hanem, mert – jobb esetben – kilencven perc választotta el az atomvárosiakat a klub történetének első MK-negyeddöntőjétől.

„Úgy lépünk pályára, mintha nem született volna gól Felcsúton, eszünk ágában sincs bunkerfutballt bemutatni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Hahn János, az első mérkőzést eldöntő találat szerzője.

A 23 éves támadó a kispadon ült, a kezdőben azok kaptak helyet, akik a hétvégi, Debrecen elleni bajnokin (2–1) nem, vagy csak csereként jutottak szerephez. Ilyen volt az a Kesztyűs Barna is, akinek jobboldali beadása Lenzsér Bence fejét találta meg – a védő jobb alsó sarkokba tartó fejesére Braniszlav Danilovics mozdulni sem tudott.

Nem volt a levegőben a gól, a kezdeti felcsúti nyomást letámadásokkal, s az ebből keletkezett zavarral tudták átvészelni a hazaiak. A vezető találatig „taktikai csata folyt” a pályán, egyedül Sós Bence jobbról élesen, laposan beadott labdája okozott zavart, amiről lekésett a hosszún a volt paksi, Szakály Péter.

Tenisz szaknyelven szólva sok volt a kikényszerített hiba a Paksnál, egy ilyenből kontrázhatott a Felcsút, Sós buktatásáért megítélt 20 méteres szabadrúgásból Liridon Latifi tekert szépen a jobb felső sarokba.

„Csertői Aurélnek lesz mit mondania a szünetben” – vonta le a konklúziót az első félidőről egy néző.

Bármit is mondott a paksi vezetőedző az öltözőben, biztosan nem azt, hogy húzzák magukra az ellenfelet. Továbbra is sok hibával játszott a PFC, a mezőny legalacsonyabb játékosa, Kiss Tamás fejelhetett szabadon, a kapufa azonban még megmentette a hazaiakat...

Amikor már úgy tűnt, kézbe veszi az irányítást a Paks, a csereként beállt Vega kényszerítője után Latifi meglőtte második, majd büntetőből (Nagy Richárd rántotta le Nagy Zsoltot) a harmadik találatát, eldöntve ezzel a mérkőzést és egyben a továbbjutás sorsát.

A tavaly döntős felcsútiak hatodik mérkőzésükön már nem kaptak ki Pakson, sőt ezzel a győzelemmel a nyolc közé jutottak a kupában. Az atomvárosiaknak idén sem sikerült klubtörténelmet írniuk...

 

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 1–3 (1–1)

Paks, Vezette: Andó-Szabó (Kepe, Legeza).

Paks: Rácz G. – Kulcsár D., Lenzsér, Bobál, Báló – Egerszegi – Nagy R. (Hahn, 82.), Kesztyűs B., Papp K. (Zsidai, 77.), Remili (Simon A., 82.) – Könyves. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Puskás Akadémia: Danilovics – Danilovics – Szolnoki, Heris (Vela, 56.), Mioc, Poór – Szakály P., Nagy Zs., Balogh B., Kiss T. – Latifi, Sós B. (Komáromi, 72.). Vezetőedző: Radoki János.

Gólszerzők: Lenzsér (17.), illetve Latifi (23., 75., 82.). Sárga lap: Lenzsér (28.), Könyves (64.), Nagy R. (82.), Rácz G. (82.), illetve Kiss T. (33.), Sós B. (42.), Nagy Zs. (80.), Komáromi (90.). Továbbjutott: a Puskás Akadémia 4–3-as összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!