kosárlabda

2019.02.04. 18:58

Megint csak kevés hiányzott

Ezúttal is közel volt a győzelemhez a Knipl Kft. Bonyhádi KSE

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Ezúttal is közel volt a győzelemhez a Knipl Kft. Bonyhádi KSE, de ahogy a BKG (87–94) és egy héttel korábban a Budapesti Honvéd ellen (80–91), úgy a Budafok ellen is az ellenfélnek jött ki jobban a lépés a hajrában.

Pedig sokáig kiélezett mérkőzést játszott egymással a két együttes a Völgység fővárosában, s bár 1–0-nál vezetett csak a BKSE, végig két labdabirtoklási különbségen belül tartotta magát a tabellán előkelőbb helyen álló ellenfelével szemben. A bonyhádiak szezonbeli harmadik sikere elmaradt, elsősorban annak köszönhetően, hogy a negyedek végéből rosszul jöttek ki.

A bonyhádiaknál Pupp Bence 22 pontja mellé kiharcolt hat szabálytalanságot, leszedett négy lepattanót, csak a hat eladott labdája árnyékolta be egy kicsit a teljesítményét. A fiatal irányító mellett pontok tekintetében Tömösváry Máté (16), lepattanózásban pedig Somogyfoki Szabolcs (6) és Dorogi Gergő (5) emelkedett ki.

„Nagyon sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, nagyon szerettünk volna győzni. Talán görcsösek, fegyelmezetlenek voltunk. Túl sokat foglalkoztunk a játékvezetőkkel ahelyett, hogy önkritikát gyakoroltunk volna és a saját dolgunkkal foglalkoznánk” – mondta Morgen Frigyes, a völgységiek vezetőedzője.

Férfi NB I/B, 18. forduló.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–Budafok 78–84 (12–16, 25–25, 26–28, 15–15).

Bonyhád: Somogyfoki P. 9, PUPP B. 22, Baki S. 6, TÖMÖSVÁRY 16/6, Somogyfoki Sz. 11/3. Csere: Dorogi 2, Csobán 3/3, Nagy B. 6/3, Buday-Sántha 3/3, Jakab M. Vezetőedző: Morgen Frigyes. Budafok: MÉSZÁROS Cs. 22/15, Lados 2, PUSZTA 9/3, VARGA D. 18, Horváth M. 8. Csere: Kiss M. 3/3, FEHÉR Cs. 19/9, Siklós 5, Tóth S. 1. Vezetőedző: Károly Máté.

A Bonyhád szombaton a Vasas otthonában lép pályára (18.15 óra), majd egy héttel később alsóházi rangadót játszik a Békés otthonában.

Nem túl rózsás a völgységiek helyzete

A bonyhádiak két győzelemmel és tizenhat vereséggel továbbra is az utolsó előtti helyen állnak a tabellán, a sereghajtó békésieket jobb kosárarányuknak köszönhetően előzik meg. Az élen százszázalékos teljesítménnyel a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém áll, amely mind a tizen­nyolc szezonbeli találkozóját győzelemmel fejezte be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!