motokrossz

2019.03.07. 13:14

Szombaton újra felbőgnek a motorok

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

A tél végét már nemcsak a medvék, de a motokrosszosok megjelenése is jelzik. A korábbi évekkel ellentétben idén valamivel korábban, már március második hétvégéjén, vagyis most szombaton veszi kezdetét – egymást követő harmadik évben – a Dél-MX motokrosszverseny-sorozata.

„Az országos versenyek a megszokottnál előbb kezdődnek, ráadásul a szövetségben is egyre több a teendőm, ezért nem könnyű összeegyeztetnem azokat a Dél-MX-es feladatokkal. Ezért döntöttünk úgy, hogy arányosan legyenek elosztva a futamok, előrébb hozzuk a szezonrajtot” – mondta el lapunknak Langer József, a versenysorozat főszervezője.

Az elmúlt évben kapott pozitív visszacsatolások miatt a szervezőknek nem volt miért változtatni a helyszíneken, így idén is Apostag (március 9.), Csikóstőttős (április 27.), Dunavecse (június 8.), Kalocsa-Foktő (június 16.) és Zomba (augusztus 25.) ad otthont a sorozatnak.

Ráadásul utóbbi helyszín idén már nemcsak Dél-MX-futam, de az országos versenynek számító Magyarország Nyílt Nemzeti CONGEN Motocross Kupa egyik helyszíne is lesz május 26-án.

„Versenyzők tekintetében a tavalyihoz hasonló, közel százas létszámra számítunk futamonként. A nyitóversenyre már több mint hatvan előnevezés érkezett, ami azt hiszem, jó kezdést vetít előre erre a szezonra is” – tette hozzá a főszervező.

Nemcsak a futamok helyszíne lesz megszokott idén, de a hagyományos véradásra is sor kerül (június 13.) Zombán, a szezonra pedig a szintén szokásos decemberi évzáró tesz pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!