kosárlabda

2019.04.17. 11:17

A harmadikra hajt az Atom

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Kettőről a háromra lépne, azaz harmadik mérkőzését is megnyerné az Atomerőmű SE az élvonalbeli bajnokság középházában. Dzunics Braniszlav együttese a középszakaszban eddig mindkét mérkőzését hazai pályán játszotta, s mindkétszer legalább száz pontig jutott: a Zalaegerszeget 100–86-ra, a Sopront 101–83-ra győzték le a paksiak. Tették mindezt úgy, hogy ezeken a találkozón legalább egy meghatározó játékosát nélkülöznie kellett a szakembernek.

Az ASE támadójátékával eddig tehát nincsen probléma, mindig volt egy-két kimagasló teljesítmény, akik húzták a csapat szekerét. Ez a kisalföldiek ellen Eilingsfeld János és Kovács Ákos volt, előbbi 16 ponttal és 11 lepattanóval, utóbbi 18 ponttal és 13 gólpasszal ért el dupla-duplát.

Ma az a Debrecen érkezik a Gesztenyés útra, amely azon két csapat közé tartozik (a másik az Alba Fehérvár), amelyet az Atom oda-vissza le tudott győzni a paksiak számára igen kaotikusra sikerült alapszakaszban. Ráadásul a hajdúságiak nem mozognak otthonosan távol a csarnokuktól, hiszen idén mindössze két idegenbeli sikert tudtak felmutatni, egyet a sereghajtó TF, egyet pedig a Zete vendégeként.

Eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára a debrecenieknél Ivosev Tamás, de sérülés miatt a kanadai Jahenns-Ley Manigat-ra sem számíthat Berényi Sándor vezetőedző.

„A hiányzók ellenére nem lesz könnyű ellenfél a Debrecen, amely inkább támadóorientált csapat. Azonban, ha saját stílusunkban tudunk játszani, meglehet a győzelem. Többen sérüléssel bajlódnak, az csak a mérkőzés napján derül ki, milyen csapattal tudunk majd kiállni” – fogalmazott Jan Pavlik, a paksiak másodedzője.

Ők lehetnek a mai este főszereplői

Férfi NB I/A, középszakasz, középház, 3. forduló:

Atomerőmű SE–Debreceni EAC

Paks, Gesztenyés út, szerda, 18 óra.

Vezeti: Benczur T., Farkas G., Rácz Zs.

Várható kezdők:

ASE: Kovács Á., Faust, Henton, Eilingsfeld, Jevtovics.

DEAC: Dugat, Polyák, Borisov, Bognár K., Amigo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!