asztalitenisz

2019.04.02. 11:40

Linzben döntőzik ma este a SZAC

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

A rekordgyőztes Linz AG Froschberg otthonában játssza kedden este a Klubcsapatok Szuperligája-döntő első meccsét a Szekszárd AC. A cél egy olyan eredmény elérése, ami alapot teremt a végső győzelemre az április 30-i, szekszárdi visszavágón. Türei Ferenc klubmenedzser tájékoztatása szerint a legerősebb csapattal utaznak, azaz Madarász Dóra, Ruta Paskauskiene és Tetyana Bilenko mellett bevetésre vár Bálint Bernadett és Imre Leila is.

A játékerőt tekintve a linziek számítanak favoritnak, mindent elárul a csapat erejéről, hogy klasszisuk, a moldáv születésű, de osztrák állampolgár Sofia Polcavova a legjobb európaiként 17. helyen áll a világranglistán. A hongkongi Soo Wai Yam a 43., a svéd Linda Bergström a 88., a japán Yui Hamamoto pedig a 89. pozíciót foglalja el.

A SZAC-ban a 81. helyezett Madarász Dóra a legmagasabban jegyzett játékos, Tetyana Bilenko a 95., Ruta Paskauskiene a 146. a sorban.

A SZAC az előző három idényben bronzot (2018), ezüstöt (2017) és aranyat (2016) szerzett a KSZL-ben. A linziek a címvédők, a tavalyi döntőben a horvát Dr. Calst verték meg (6:1, 6:4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!