atlétika

2019.05.24. 20:30

Elmaradtak a várakozásoktól

Negyvenegy versenyen 215 egyéni csúcsot értek el a bonyhádi fiatalok.

Tolnai Népújság

Ónodi Szabolcs klubalapító Varga Lőrincnek gratulál

Fotó: Máté Réka

Nagy reményekkel indultak neki az évnek a Bonyhádi Atlétikai Clubnál, de Scheidler Géza szakmai beszámolója szerint elmaradtak az elvárásoktól. Mint a szakember a csütörtökön megtartott közgyűlésen fogalmazott: kilenc atlétájuk volt esélyes a nemzetközi szereplésre, a klub négy részvételre számított, de csak ketten tudták szereplésre váltani az esélyt.

„Varga Lőrinc 800 méteres síkfutásban 400 és 800 m-es junior magyar bajnokként már a tavaszi versenyeken bizonyította, hogy készen áll a junior vb-szereplésre. Egyéni csúcsával vagy ahhoz közeli eredménnyel, akár a döntőig is menetelhetett volna...” – mondta Scheidler Géza.

Kiemelte Böndör Dániel remekül kezdte az évet, márciusban a belgrádi meghívásos versenyen 522 cm-es eredménnyel egyéni csúcsot állított fel, de később egy sérülés miatt meg kellett műteni, ami befolyással volt a további versenyzésére.

Elhangzott: a klub 2018-ban 41 versenyen vett részt, 215 egyéni csúcsot értek el a fiatalok, akik 54 arannyal gazdagították a völgységi egyesület éremkollekcióját. Az AC Bonyhád öt versenyt rendezett az elmúlt évben, illetve folytatódott a Boros Dezső gyermekverseny.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester a sportinfrastruktúra fejlesztési terveiről számolt be, s a városi sporttelepre tervezett atlétikai pályáról is beszélt.

Ónodi Szabolcs klubalapító Varga Lőrincnek gratulál
Fotó: Máté Réka

A legeredményesebb sportolók jutalmat vehettek át Máté Réka elnöktől. Végül Beréti Zsolt vállalkozó támogatásának köszönhetően a fiatalok és edzőik birtokba vehettek egy 9 személyes Ford Transit kisbuszt, amely a versenyre utazásukat segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!