kosárlabda

2019.05.09. 13:34

Ivana Dojkic az év csapatában

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Shatori Walker-Kimbrough (DVTK), Ivana Dojkic (Atomerőmű KSC Szekszárd), Sarah Imovbioh (PEAC-Pécs), Chanel Mokango (DVTK), Candice Dupree (Sopron Basket). Ők nyújtották a legjobb teljesítményt a női NB I 2018/2019-es szezonjában az eurobasket.com internetes szakportál szerint.

A lap három csapatot állított össze: a második ötösben Medgyessy Dóra (DVTK), Evanthia Maltsi (ZTE), Reshanda Gray (Győr), Alekszandra Crvendakics (Sopron Basket) és Amanda Zahui (Sopron Basket), a harmadikban Lexie Brown (Győr), Maja Skoric (DVTK), Queralt Casas (Sopron Basket), Erica McCall (Atomerőmű KSC Szekszárd) és Vicki Baugh (Cegléd) kapott helyet.

A KSC-s Ivana Dojkic fél év alatt követelt magának helyet a portál álomcsapatában. A magyar bajnokságban 18 meccsen lépett pályára, átlagosan 11,4 pontot, 3,7 lepattanót és 3,8 asszisztot tett a közösbe az ötödik helyen záró szekszárdi csapatban. A nemzetközi kupában négy meccsen 8,3 pont, 2,3 lepattanó és 3 assziszt került a neve mellé.

Dojkic a legtöbb pontot, 23-at az MTK ellen dobta, a Győr ellen szerezte a legtöbb lepattanót (9-et), míg a a legtöbb gólpasszt (9-et) a PINKK-Pécs ellen osztotta ki.

A portál szerint a legjobb magyar csapat a Medgyessy Dóra, Szabó Flóra (MTK), Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Dombai Réka (Vasas Akadémia), Határ Bernadett (Sopron Basket) alkotta ötös, a legjobb Európában játszók alkotta csapatba pedig Evanthia Maltsi, Ivana Dojkic, Maja Skoric, Alekszandra Crvendakics, Amanda Zahui került be. A kontinensen kívülről érkezők csapatát pedig Shatori Walker-Kimbrough, Reshanda Gray, Sarah Imovbioh, Chanel Mokango és Candice Dupree alkotja.

Az év játékosa a portál szerint a PEAC-Pécsben játszó Sarah Imovbioh volt.

Szalay Ferenc maradt az elnök

Szalay Ferenc maradt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnöke.

A tagság egyhangúlag, 103 igen szavazattal hosszabbította meg az ellenjelölt nélkül induló szolnoki polgármester mandátumát. A 64 éves vezető 2010 óta tölti be az MKOSZ elnöki tisztségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!