Labdarúgás

2019.05.14. 20:10

Szekszárdon tartották az Eb előtti főpróbát

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi stadionban játszotta az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar hallássérült válogatott. A horvátok elleni találkozón négy Tolna megyei futballista is pályára lépett, Bérdi Zoltán, a megye kettes dunakömlődiek kapusa, Araczki István, a szintén másodosztályú madocsaiak védője, valamint a bonyhádi, de Budapesten futballozó Pfeifer Zsolt kezdőként futhatott ki a pályára a 3–2-es vereséggel záruló találkozón. A teveli Jakab Gyula – aki Pfeiferhez hasonlóan a fővárosban játszik – a második játékrészben kapott lehetőséget. A magyar válogatott egyik gólját Pfeifer Zsolt jegyezte tizenegyesből.

Az Európa-bajnokságot június 1. és 15. között Krétán rendezik, a magyar csapat a címvédő törökökkel, az írekkel és a dánokkal került egy négyesbe. A legjobb nyolcba kerülés már nagy bravúrnak számítana – hangsúlyozta Hérincs Róbert, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének labdarúgó szakág-vezetője, aki megköszönte a szekszárdi önkormányzatnak, hogy rendelkezésükre bocsátották a városi sporttelepet, az UFC-nek pedig azt, hogy minden segítséget megadtak ahhoz, hogy otthon érezzék magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!