labdarúgás

2019.06.28. 08:03

A kiváló kapusra emlékeztek a futballtornával

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött kép

Immár harmadik alkalommal emlékeztek Szabó Mártonra, az egykori kiváló kapusra barátok, sporttársak a tolnai sporttelepen megrendezett emléktornával.

Májik Márió, az egykori kapustárs, az esemény szervezője lapunknak elmondta: az idei kispályás tornára öt csapat érkezett, köztük a Vegyes FC bizonyult a legjobbnak. A második helyet a DZ Hűtéstechnika, a harmadikat a Tolna VFC ificsapata, a negyediket a Turmix nevű formáció, az ötödiket pedig a Pénteki Svábok elnevezésű alakulat szerezte meg.

A torna gólkirálya Pesti Viktor (Vegyes FC) lett 11 találattal, a legjobb mezőnyjátékosnak Péter Antalt (DZ Hűtéstechnika) választották meg, a legjobb kapusnak járó díjat pedig Merkl Dániel (Tolna VFC ifi) vehette át mások mellett az elhunyt kapus gyermekeitől, akik segítettek a díjátadásnál.

Szabó Márton három éve súlyos betegségben hunyt el, az egykori barátok, csapattársak, sporttársak azóta minden évben megemlékeznek a megye egyik legtehetségesebb kapusáról. A tornára mindig örömmel jönnek a meghívottak, hiszen egy kiváló kapus emléke előtt tiszteleghetnek azzal, hogy pályára lépnek.

Az MLSZ adatbankja szerint Szabó Márton 2015. augusztus 22-én védett élete utolsó meccsén, a Szabó M. – Mausz P., Házer, Agócs, Mátyás T. – Karszt L. (Szente), Pesti V. – Nagy Zs. (Izsák), Tolnai R. (Sümegi B.), Baros (Bárdos) – Fejes Z. (Pápista) összeállítású Tolna VFC 3–0-ra verte az Őcsény SK-t.

Májik Márió lapunknak elmondta, jövőre egy nagyobb szabású tornával szeretnének megemlékezni a kiváló csapattársról és barátról.

Borítóképünkön Pesti Viktor veszi át a gólkirálynak járó különdíjat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!