kosárlabda

2019.06.25. 11:06

Ilyen ajánlatra nem mondhatott nemet

Távozik az NB II-es Dombóvári KKE csapatától az edző, Szőke Balázs, aki a 2019/2020-as szezonban az élvonalbeli Kaposvári KK sikereiért dolgozik majd.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Olyan felkérést kapott a Kaposvári KK csapatától Szőke Balázs, amire nem mondhatott nemet. A fiatal szakember az első csapatnál Fekete Ádám vezetőedző mellett másodedzőként fog dolgozni, illetve ő dirigálja majd a klub U16-os gárdáját.

„Hatalmas előrelépés ez az edzői karrieremben” – fogalmazott lapunk érdeklődésére.

Szőke Balázs 2013-ban az aktív kosárlabda befejezése után kezdett dolgozni a DKKE-nél, ahol az NB II-ben szereplő felnőttgárda mellett az U18-as csapat szakmai munkáját is irányította.

„Nagy örömmel fogadtam el a felkérést, és nagy reményekkel kezdtük el a közös munkát – tekintett vissza dombóvári munkásságára. – Nagyon tanulékony, a munkát szerető, motivált csapatokat edzhettem, és úgy érzem lépésről lépésre sikerült fejlődnünk. Felnőtt szinten az első évben még nem tudtunk kiemelkedni a mezőnyből, de a következő években már rendre a dobogós helyekért harcoltunk. Kiemelném a 2015/16-os évadot, amikor nyugati bajnokként Final Four-ba jutottunk, és a hazai rendezésű tornán, ha nem is sikerült csodát tennünk, de helyt álltunk, és egy picit újra visszatért a kosárlabdaláz a városba. Az 2018/19-es csapat is kiemelkedően teljesített, második helyen végzett a bajnokságban, sajnos a négyes döntőbe jutás nem sikerült” – fogalmazott.

„A junior csapatainknál sajnos ugyanaz a betegség jött elő az évek során. Rendre elfogy­tunk, kevesen maradtunk, így csak részsikereket produkálhattunk. A mögöttünk hagyott szezonban bekerültünk a Régiós Bajnokok Döntőjébe, amely a legjobb eredményünk volt az utóbbi években. Sikerként könyvelhetjük el, hogy több játékost is adhattunk tovább az NB I-es utánpótláscsapatoknak az évek során. Edzői munkám alatt az U18-as együtteseinkből Vicze Kristóf a szombathelyi Falco csapatához került, Takács Arnold pedig Kaposvárott kezdi meg a következő szezont” – összegzett Szőke Balázs.

Ez a város megérdemelne még egy NB I-es csapatot

Szőke Balázs sok éven át játszott az NB I-es Dombóvár KC-ben, így érthető, hogy egy kicsit megérintette a búcsúzás.

„Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, amelyet az évek során kaptam Dombóváron! Nagyon jó érzés a Kosársuli családjába tartozni, ahol sok jó embert ismerhettem meg, és barátságok köttettek. Köszönöm a játékosaimnak a munkát, köszönöm a vezetőségnek a segítséget, a támogatást minden téren! Szeretném kiemelni Halmai Balázs munkáját, nélküle nem működhetne a Kosársuli, nagyon sok segítséget kaptam tőle, örülök, hogy a barátomnak tudhatom. Szurkolok nekik azért, hogy egyszer még NB I-es meccsen tapsolhassanak a dombóvári szurkolók!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!