atlétika

2019.06.20. 17:36

Lezajlott az Osztályharc

Június közepén, a Szekszárdi Atlétikai Centrumban kilenc osztály részvételével zajlott le a Sportélmény Alapítvány új kezdeményezése, az Osztályharc.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Mint arról korábban beszámoltunk, az Sportélmény Alapítvány új kezdeményezéssel állt elő az idén azzal a céllal, hogy sportra, azon belül is a csapatjellegre és a csapatszellemre ösztönözzék az általános iskolás diákokat.

Az Osztályharc június 12-én a kilenc osztály részvételével zajlott le a Szekszárdi Atlétikai Centrumban. A 3-4. osztályosok öt versenyszámban (60 méter, 600 méter, távolugrás, magasugrás, súlylökés) próbálhatták ki felkészültségüket, mutathatták meg képességeiket. A nagy hőség ellenére lelkesen tesztelték magukat a gyerekek, hiszen iskolai körülmények között az ügyességi versenyszámokat nem mindig van lehetőség gyakorolni. A tanító nénik pedig kaptak egy nagyszerű lehetőséget, hogy hiteles körülmények között öt versenyszámban mérjék fel tanítványaikat.

− Az egyes versenyszámokban egy ponttáblázat alapján 1-6-ig pontokkal lettek értékelve a tanulók, majd osztályonként kiszámoltuk milyen pontátlagot ért el az osztály. Az egyes versenyszámokban nem kellett az osztály minden tanulójának részt venni, minden diák választhatott, hogy mely versenyszámokban szeretné próbára tenni magát. A végeredmény úgy született meg, hogy az osztály öt pontátlagát összeadtuk, és amelyik osztály a legmagasabb átlagot érte el, lett az Osztályharc győztese – számolt be a lapunknak Scherer Tamás, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az első Osztályharcot a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola 4.a osztálya nyerte, melynek minden tanulója a versenyre készített egyedi érmet kapott. Pontot kapott a legjobban szurkoló osztály is, a Dienes iskola 3.c osztálya arcfestéssel, transzparenssel buzdította egymást, üde színfoltot hozva a nagy hőségben az osztályharcba.

Az Osztályharc végeredménye: 1. Dienes 4.a, 2. Baka István Általános Iskola 4.a, 3. Dienes 4.b, 4. Dienes 3.c, 5. Dienes 3.b, 6. Baka 4.b, 7. Baka 4.c, 8. Dienes 3.a, 9. Dienes 4.c.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!