labdarúgás

2019.06.12. 15:56

Rutinos kapust szerződtetett a Paksi FC

A bajnoki címvédő Ferencvárostól szerződtetett Holczer Ádámot szerdán mutatta be a Paksi FC, amely hároméves szerződést kötött a kapussal.

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

„Megmondom őszintén, izgatott vagyok, hiszen hosszú évek után elkerültem a nevelőegyesületemtől. Szeretnék hétről hétre úgy készülni, hogy én védem a paksi kaput, ez a motivációm. Nagyon várom az előttem álló feladatokat, és szeretném, ha sikeresek lennénk” – olvashatók Holczer Ádám első mondatai paksi játékosként a klub hivatalos oldalán.

A 31 éves hálóőr Dibusz Dénes és a nyáron a Bp. Honvédtól érkező Gróf Dávid mögött feltehetően csak harmadik számú kapus lett volna a bajnoki címvédőnél.

A verseny Pakson is nagy lehet az első számú kapusposztra, ugyanis a keret tagja még Nagy Gergely, Rácz Gergő és Szabó Balázs is. Nagy a mögöttünk hagyott szezonban 26 bajnokin lépett pályára, ezeken 34 gólt kapott, s hat mérkőzésen védte meg kapuját a góltól, míg Rácz Gergő a bajnokságban hét bajnokin tizenkét gólt szedett be, a négy Magyar Kupa-meccsen pedig hétszer zörgették meg hálóját az ellenfelek, s egyszer „nullázott”.

Holczer neve mellett elsősorban a rutin szerepel, a ferencvárosi nevelés az elmúlt tizenkét évben az NB I-ben és az NB II-ben is letette névjegyét, összesen 132 bajnoki mérkőzésen kapott bizonyítási lehetőséget. A legtöbb időt mégis a másodosztályban töltötte: megfordult a Fradiban, Vecsésen, Gyirmóton, Nyíregyházán és Soroksáron is, az élvonalban a fővárosi zöld-fehérek és a Kecskemét színeiben (ahol éppen Tomiszlav Szivics volt ekkoriban a vezetőedző) huszonhárom alkalommal szerepelt.

A 2018/2019-es szezonban viszont csak egy mérkőzésen, az utolsó fordulóban lejátszott Puskás Akadémia ellen (1–1) lépett pályára, a bajnoki elsőségért járó aranyéremben azonban ő is részesült.

A Magyar Kupa első három fordulójában ő állt a Ferencváros kapujában, de a Kisvárda elleni nyolcad- és a Vidi elleni negyeddöntőben kiszorította őt Dibusz.

„Mindenképpen terveztünk keretünkbe még egy kapust igazolni. Holczer Ádám személyében egy jó hálóőr érkezett hozzánk, és bízunk benne, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeinket” – árulta el Haraszti Zsolt ügyvezető, miért Holczerre esett a klub választása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!