Tenisz

2019.06.12. 21:11

Strelenczky Richárd és Bíró Ferenc sikere

Rónai Gábor

A helyezettek (balról): dr. Muth Lajos, Herczig József, Bíró Ferenc, Strelenczky Richárd, Kovács István és Márkus Zoltán

Fotó: Makovics Kornél

Strelenczky Richárd és Bíró Ferenc nyerte meg a Tolnán megrendezett Pünkösd Kupát. A múlt szombaton tartott viadalon a második helyet dr. Muth Lajos és Herczig József szerezte meg, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Kovács István és Márkus Zoltán állhatott fel.

A nagy hőség – árnyékban is 30 fokot mértek – ellenére tizenegy páros gondolta úgy, hogy megméretteti magát, közte két vegyes páros, Pásztor Istvánné és Heitzmann János, illetve Hámori Róbert és Pásztor Brigitta.

Schalli Ádám, a torna főszervezője lapunknak elmondta, hogy egész nap óriási csatát vívtak a felek a három pályán zajló kupán. A fináléban 6:4-re nyertek Strelenczkyék, a bronzmeccsen pedig 6:3-ra Márkusék, azaz rendkívül szoros találkozókon dőltek el a helyezések és találtak gazdára a kupák, valamint az érmek. Az indulók a torna után a szomjukat hideg sörrel, illetve üdítővel, éhségüket pedig finom pörkölttel olthatták.

A tervek szerint idén még három párostornát rendeznek a városi sportcsarnok melletti teniszcentrumban, egyet augusztusban, egyet szeptemberben és egyet októberben, utóbbival zárul hagyományosan a szezon.

Közben zajlik Tolnán a városi bajnokság: az első osztályban két csoportban huszonnyolcan ütik a labdát, a második vonalban pedig tízen csatáznak, fiatalok, kezdők, idősebbek vegyesen – tette hozzá Schalli Ádám, aki kiemelte, hogy ilyen sokan soha még nem teniszeztek a bajnokságban.

Képünkön: A helyezettek (balról): dr. Muth Lajos, Herczig József, Bíró Ferenc, Strelenczky Richárd, Kovács István és Márkus Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!