atlétika

2019.06.01. 08:30

Szekszárdi és dombóvári nyakakba kerültek az aranyérmek

A Magyar Atlétikai Szövetség Sport XXI. programja a pályaverseny első fordulójával folytatódott. A helyszín a Szekszárdi Atlétikai Centrum volt.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Éves szinten hat versenyt – két terem, három pálya és egy mezei – foglal magában a program minden régióban. Ezen a pályaversenyen az U11-es és az U13-as korosztály versenyzett különböző versenyszámokban, csapat jelleggel. A 2009 és 2010-ben születettek nyolcfős csapatai számára sprintváltó, szlalomváltó, távol­ugrás, hármasugrás, hajítás, vetés és 800 méter akadály voltak a versenyszámok, míg a 2007-2008-asok négy-négy fiúból és lányból álló szakosztályi csapatai magasugrás, hármasugrás, kalapácsvetés, kislabdahajítás, 60 méter gát, 2000 méter síkfutás versenyszámokban bizonyíthatták felkészültségüket.

Jókedvűen mosolyogtak a gyerekek az éremmel Fotó: Beküldött kép

A Dél-Dunántúl régióban 13 csapat versenyzett a fiatalabbaknál. Az éles versenyt végül a Szekszárdi Sportközpont „Garay-iskola” csapata nyerte, Hammer Mária tanárnő vezetésével megelőzve a PSN Zrt. és a Kaposvári Sportközpont-Sportiskola „B” jelű csapatát.

Az idősebbeknél hat csapat közül jó ugróteljesítményének köszönhetően a DOVASE „A” csapata nyert a Szekszárdi Sportközpont „A” csapata, és a PSN Zrt. csapata előtt.

A verseny során négy kiemelkedő eredmény is született: Maczkó Milán (Favorit AC) kislabdahajítás (41,75 méter), Felkl Dominik (Szekszárdi SK) 2000 méter (7:18:03 mp), Lajos Zénó (PSN Zrt.) kislabdahajítás (42,93 m) és Várkonyi Bálint (PSN Zrt.) magasugrás (131 cm).

Minden dobogós csapat érmet kapott, a Sport XXI. program matricájából pedig minden résztvevőnek jutott. A régió egyesületei legközelebb június 6-án találkoznak Szekszárdon az U11-esek egyéni pályaversenyén – mondta lapunknak Scherer Tamás, régiós koordinátor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!