labdarúgás

2019.07.23. 20:10

Két győzelem főtáblát érhet a Magyar Kupában

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

A Magyar Labdarúgó-szövetség Tolna Megyei Igazgatósága kedden kisorsolta a Magyar Kupa-selejtező első körének párosításait.

A szabály értelmében a megye egyes csapatoknak kötelező a részvétel, míg alacsonyabb osztályú együttesek nem neveztek, így az első fordulóban öt találkozóra kerül sor.

A párosítás: Bátaszék SE–Majosi SE, Tolna VFC–Szedresi SE, Bonyhád VLC–Kakasdi SE, Teveli Medosz SE–Dunaföldvári FC, Tamási 2009 FC–Dombóvár FC.

A mérkőzések hivatalos időpontja augusztus 11. (vasárnap) 17 óra, de mint azt Krausz Márton, a TMLSZ igazgatója elmondta, a klubok közös megegyezés szerint máskor is lejátszhatják a mérkőzéseket.

Hozzátette, Tolna megye két csapatot adhat fel a főtáblára (az NB I-es Paksi FC és az NB III-as Szekszárdi UFC automatikusan ott kezd). A páratlan szám miatt a következő két fordulóban egy-egy erőnyerő csapat lesz, így akár két győzelem is elég lehet a Magyar Kupa főtáblájához.

A selejtezőköröket szeptember 6-ig, szerdai napokon rendezik majd.

A megyei I. és II. osztályú bajnokság küzdelmei augusztus 17-én és 18-án kezdődnek, a megye hármas pontvadászat egy héttel később, az augusztus 24-i hétvégén rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!