labdarúgás

2019.07.21. 21:40

Veretlenül zárt a maribori edzőtáborban a Paksi FC

A maribori felkészülési mérkőzései során sem talált legyőzőre a Paksi FC, amely a szlovéniai edzőtábor zárásaként 5–2-re győzte le a másodosztályú Soroksár SC-t.

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

Négy mérkőzésen két győzelemmel és két döntetlennel zárta felkészülésének szlovéniai állomáshelyét a Paksi FC, amely az ukrán Zorja Luhanszk (1–1), a szerb Partizan Beograd (2–2), az algériai Paradou AC (2–1) után a másodosztályú Soroksár SC ellen búcsúzott el a maribori edzőtábortól.

A két csapat közti különbség már a mérkőzés elején kidomborodott, az első félidőben (a találkozót kétszer 60 percesre kalibrálták) Szabó János, Böde Dániel és Hahn János találatával már 3–0-ra vezetett az atomvárosi alakulat, amely a szünet után sem lassított a tempón. A bekapott gól után előbb a – Tomiszlav Szivics által nagy tehetségnek tartott – mindössze 16 esztendős Szendrei Ákos és az előző szezont éppen a soroksáriaknál töltő Bor Dávid is feliratkozott a góllövők közé.

A csapatmunkát jelzi, hogy Szabó a nyolcadik, Szendrei a kilencedik, Bor pedig a tizedik góllövője volt a paksiaknak a felkészülés során.

„A hosszított félidők miatt lényegében két mérkőzést játszottunk, éppen azért, hogy a tábor utolsó napján is mindenki megfelelő terhelést kapjon. Az első etappal teljes mértékben elégedett vagyok, hiszen maximálisan komolyan vettük a találkozót, ahogy azt illik. Öröm, hogy a játékunkban visszaköszöntek azok az elemek, amiket eddig gyakoroltunk. Minden nap egy lépést haladunk előre, a hátralévő két hétben pedig van még időnk a finomhangolásra” – értékelt a paksi klub hivatalos oldalán a vezetőedző.

Paksi FC–Soroksár SC (NB II) 5–2 (3–0)

Felkészülési mérkőzés, Maribor.

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Papp K., Windecker, Könyves – Fejős Á., Hahn, Böde D. Cserék: Nagy G., Kővári, Kelemen D., Gévay, Bobál D., Báló, Bor D., Remili, Bartha, Herjeczki, Szendrei.

Gól: Szabó (10.), Böde (43.), Hahn (55.), Szendrei (99.), Bor D. (106.), illetve Pál (75., 11-esből), Derekas (120.).

Mindent egybevetve továbbra sem kaptak még ki a paksiak a felkészülés alatt: az edzőtábor előtt a Kecskeméti TE-t (3–0), a skót Livingston FC-t (1–0) és a Pécsi MFC-t (2–0) is úgy győzték le, hogy még gólt sem kaptak.

A PFC jövő szombaton a szintén NB II-es Budaörs ellen tartja bajnoki főpróbáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!