labdarúgás

2019.08.11. 19:39

A végén lett meg a három pont a szekszárdiaknak

A 93. percben szerzett góllal nyerte meg a Dunaharaszti MTK elleni bajnokiját a Szekszárdi UFC NB III-ban szereplő együttese.

Munkatársunktól

Fotó: Mártonfai Dénes

A hazai oldalon két mozgékony tank (Fejes Péter, Péter Antal), a másikon egy zsebrakéta (Igor Nicsenko) alkotta a támadósort. A csatárok minősége – vagy inkább milyensége – alapjaiban határozza meg egy csapat játékát. Ez az alapigazság bizonyítást nyert a találkozó első félidejében. Kesztyűs Máté gyors gólja mellett a két szekszárdi támadó naggyá tette Scheilinger György kapust, Péter Antal a 44. percben a keresztlécet is megzörgette. A szurkolók által becézett „Ti-ka, ti-ka, Ha-rasz-ti-ka” visszafogottabb volt, mint a forint euróhoz viszonyított árfolyama.

Szünet után első támadásából egyenlített a vendégcsapat. Ezt követően kiegyenlítettebb játék zajlott a pályán, a hazai támadók nem igazán kaptak támogatást a középpályáról. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, Arena Ármin szabadrúgásból bevette a látogatók kapuját, fontos három ponthoz juttatva ezzel a szekszárdiakat, akiknek így sikerült javítaniuk a bajnoki nyitányon a Pécsi MFC otthonában 4–0-ra elveszített összecsapást követően.

Szekszárdi UFC–Dunaharaszti MTK 2–1 (1–0)

Közép-csoport, 2. forduló. V: Altorjay Á. (Nagy M., Ring K.).

Szekszárd: Szűcs K. – Rácz F. (Királyházi), Márton E., Dudás, Füredi – Kvanduk J., Arena Á., Budai D., Kesztyűs M. – Péter A., Fejes P. Vezetőedző: Dienes Pál.

Dunaharaszti: Scheilinger – Kovács G., Torkos, Honti, Rétsági, Kántor, Gacsal, Mendebaba, Bíró T., Fekete O., Nicsenko. Vezetőedző: Króner Péter.

Gólszerzők: Kesztyűs M. (10.), Arena Á. (93.), illetve I. Nicsenko (46., 11-esből).

„Helyzeteink alapján korábban is bebiztosíthattuk volna győzelmünket. A meccs alakulása miatt az egész csapat dicséretet érdemel” – értékelte az összecsapást Dienes Pál, a szekszárdiak vezetőedzője.

Az UFC a Közép csoport harmadik fordulójában, augusztus 18-án, vasárnap az FC Dabas vendége lesz. A találkozó 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!