cselgáncs

2019.08.15. 11:49

Bor Barna vállalja a felelősséget hibájáért

Berg Sándor

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 12. Bor Barna a kubai Alex Garcia Mendoza elleni mérkõzés után a férfi cselgáncsozók +100 kilogrammos súlycsoportjában, a nyolcaddöntõben a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 12-én. Bor Barna kikapott és kiesett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: archív

A háromszoros olimpikon Bor Barna a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy hibázott, amikor hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal próbált meg diplomát szerezni. A paksiak világbajnoki ezüst­érmes cselgáncsozója már az ügyészségi végzést is megkapta, a pénzbírságot befizeti.

„A szóbeli vizsgám megvolt, az írásbeli sajnos nem jött össze, pedig sokszor próbálkoztam vele. Nagyon el voltam keseredve, ezért hoztam egy rossz döntést, amit nem kellett volna – mondta a Nemzeti Sportnak a 32 esztendős dzsúdós. – De emberek vagyunk, s hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget.”

A +100 kilogrammosok között kilencszeres magyar bajnok, valamint világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes cselgáncsozó elmondta, sportolóként mindig becsülettel képviselte az országot, rengeteget adott a magyar dzsúdónak, a magyar sportnak, ettől az esettől függetlenül ő ugyanaz a Bor Barna.

„Azt hiszem, sok ezerszer fontosabb probléma van a világban, amivel foglalkozni lehetne. Ezt a bajt én főztem magamnak, nekem is kell megenni, nekem kell szembenéznem a saját rossz döntésemmel. Sajnálom, hogy így történt, tanultam belőle, ennél többet nem tudok hozzátenni” – zárta a háromszor (2004, 2011, 2013) az év magyar cselgáncsozójának megválasztott kiválóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!