NŐI FUTSAL

2019.08.10. 12:30

Három Tolna megyei csapat is van a női futsalbajnokságokban

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Nemrég lezárult a nevezés a nemzeti bajnokságok női vonalán, így kialakult az élvonalbeli és másodosztályú pontvadászatok mezőnye. Az NB I 2019/2020-as idényében is a bronzérmes Szekszárd FC és a negyedik helyen végzett Tolna-Mözs képviseli majd a megyét, míg az NB II-ben az ASE Paks maradt hírmondónak.

A tavalyi hét élvonalbeli klub idén is indulni fog, a Debreceni EAC pedig a feljutás után az indulást is vállalja, így idén nyolc együttes küzd meg a minél jobb bajnoki helyezésekért. Az osztályozón feljutó Ferencváros viszont nem vállalta a magasabb osztályt, ahogy a helyére felkért Szolnok sem, így a papíron búcsúzó TFSE maradt az élvonalban.

A lebonyolítás nem változik az előző két szezonhoz képest: három kört játszanak az alapszakaszban egymással a csapatok (azzal a különbséggel, hogy idén nem lesz szabadnapos gárda), ezt követi majd a rájátszás.

Az NB II-es mezőny jelentősen átalakult az új szezonra. A tavalyi csapatok közül négy együttes (Csömör, Eger, KRSE, Szolnok) biztosan nem indul, kettőnek (Békéscsaba, Salgótarján) pedig még kérdéses az indulása. Hat klub, köztük az ASE Paks nevezett, a Kalafa egy év szünet után ismét visszatér a bajnoki vérkeringésbe (tavaly feljutóként visszalépett az NB I-től), a Budaörs, a Csorvás, és a Dévaványa pedig abszolút újoncnak számít. A tíz csapat egy csoportban fog szerepelni, a lebonyolításra azonban még nem derült fény.

Az NB I mezőnye: Astra, DEAC, Gyulai Amazonok, Hajdúböszörményi TE, Miskolci Vénusz, Szekszárd FC, TFSE, Tolna-Mözs.

Az NB II mezőnye: ASE Paks, Budaörs, Csorvás, Dévaványa, ELTE-BEAC, Kalafa, MVFC Berettyóújfalu, Nyírség NSE, PAFC, Viadukt SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!