amerikaifoci

2019.08.28. 11:10

Helyi játékosokra alapozza a jövőt a Szekszárd

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

„A Bad Bones nem vész el, csak átmenetileg átalakul” – írtuk tavaly őszi cikkünk címében a megye egyetlen amerikaifutball-csapatáról, miután hivatalossá vált, hogy a Dunaújváros Gorillazba „beolvadva” vágnak neki a 2019-es idénynek. A Szekszárd Bad Bones a mostani holtidényben nem át-, hanem inkább újjáalakul.

– A szezon végéhez közeledve a szekszárdi mag belefáradt a folyamatos ingázásba Szekszárd és Dunaújváros között. Többen jelezték, hogy csak abban az esetben folytatják a játékot, ha azt szekszárdi színekben tehetik meg – mondta Greiling Mihály, a Bad Bones titkára, játékosa az egyelőre szűk kerettel rendelkező csapat első edzésén.

Mert hiába voltak csak tizenhárman a műfüves sportpályán, az edzés nem állhat le: heti két tréninggel (szerda és péntek, 18 óra, szekszárdi műfű) készülnek a játékosok, akikhez bárki csatlakozhat. A bő egy tucat játékos között régi ismerősöket lehetett felfedezni, például az ős Bad Bones-os Tomalik Gábort, vagy az „új hullám” egyik képviselőjét, a Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatottat is erősítő Bakos Bencét.

– Egyelőre a „csak szavak vannak” fázisában vagyunk, de ez a létszám kezdetnek nem rossz. Úgy gondolom, hogy azon emberek, akik késztetést éreznek a játékra, látják, hogy ismét megmozdult valami a klubnál, nekik ez nagy lökést adhat. Egy-másfél hónap múlva kiderül, hogy mire jutunk, október végéig kell ugyanis leadni a nevezésünket a szövetség felé. Egy közel harmincfős keretnek kell meglennie ahhoz, hogy el tudjunk indulni a legalacsonyabb osztályban – mondta bizakodva Greiling Mihály.

A 2005-ben alakult Szekszárd Bad Bones 2013 óta – önnálló csapatként – állandó tagja volt a honi bajnokságnak, ezalatt a másod- és harmadosztályban négy elődöntőt (2013, 2014, 2016, 2017) és két döntőt (2015, 2018) játszott.

Az előző kiírásban a divízió I-ben (másodosztály) az elődöntőig jutott a Dunaújvárosi Gorillaz, ott az Eger Heroes állította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!