sportnap

2019.09.04. 21:17

Jubilált a murgai futballtorna

Rónai Gábor

20190809_Murga_harmincadik Kenyérszelő kupa és falunap_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Kenyérszelő Kupa néven rendeztek kispályás labdarúgótornát Murgán, a közelmúltban. Hét csapat töltötte meg élettel a füves pályát a megye legkisebb falujában, a győzelmet a Vadkanok nevet viselő formáció szerezte meg, megelőzve a Jakab és Társa, valamint a Lengyel Akadémia előtt.

Felkl Márton polgármester megkeresésünkre elmondta, pályázaton nyertek pénzt egy sportnap lebonyolítására, amely a testmozgást és a tömegsportot hivatott népszerűsíteni. A faluvezető hozzátette, hogy egy jól sikerült napon vannak túl.

Az egész napos programon legalább százötvenen vettek részt, a kispályás torna mellett lehetett pingpongozni, sőt a felújított tekepályát is ki lehetett próbálni.

Mint azt Felkl Márton kiemelte, az idei Kenyérszelő Kupa már a harmincadik volt a sorban, 1990 óta minden évben megrendezték a kupát, a csapatokat pedig meghívásos úton invitálják a faluba.

A gyerekeket egész nap trambulin, légvár és kangoo szórakoztatta, a látogatókat sült kolbásszal és vadpörkölttel várták – fogalmazott a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!