labdarúgás

2019.10.17. 06:50

A válogatott ajtaján kopogtat Szendrei Ákos

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

Nagy álma vált valóra Szendrei Ákosnak, a Paksi FC 16 esztendős játékosának. Az idei teljesítménye felkeltette Németh Antal szövetségi edző figyelmét is, aki meghívót postázott az atomvárosi labdarúgónak.

– Nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, hogy behívtak. Vártam már ezt a pillanatot, hiszen régóta szeretném megmutatni magam a nemzeti csapatban. Bízom benne, hogy a szűk keretbe is beválasztanak majd, így nagy bizonyítási vággyal utazom Telkibe” – mondta a klub honlapjának a Paksi FC-vel idén februárban profi szerződést követő fiatal támadó.

A zöld-fehérek saját nevelésű játékosa tett is azért, hogy felfigyeljenek rá: az U17-es NB II-es bajnokság góllövőlistáját tizenegy találattal vezeti, csapata pedig nyolc forduló elteltével hat győzelemmel és két döntetlennel a tabella élén áll, megelőzve többek között a MOL Fehérvár FC-t, az Újpest FC-t, a Pécsi MFC-t és Diósgyőri VTK-t. Emellett a legutóbbi, Kaposvár elleni felnőtt NB I-es mérkőzésen már a kispadra is leülhetett.

Szendrei Ákos Telkiben is bizonyíthatja tehetségét Fotó: paksifc.hu

– Ákos kisgyerekkora óta céltudatosan arra készült, hogy komoly focista legyen. A tréningek után rendszeresen kint maradt gyakorolni, melynek meg is lett az eredménye. Amellett, hogy tehetséges játékos, jó tanuló és intelligens, ezekből adódóan az edzők szeretnek vele dolgozni – mondta játékosáról Osztermájer Gábor, a PFC utánpótlás-szakág vezetője.

Az U17-es válogatottba meghívót kapott fiatalok október 18-21. között Telkiben edzőtáboroznak, a legjobbak pedig bekerülnek a Fehéroroszország, Lettország és Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtezős keretbe.

Irány Brazília!

A májusi Európa-bajnokon ötödik helyen végzett magyar U17-es válogatott jogot szerzett magának az október 26. és november 17. között rendezendő brazíliai világbajnokságra. Preisinger Sándor szövetségi edző együttese a rekordbajnok Nigériával (az afrikai nemzet ötször hódította el a vb-trófeát), Ecuadorral és Ausztráliával került egy négyesbe. A hat csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb csoport harmadik jut a kieséses szakaszba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!