kosárlabda

2019.10.16. 20:26

A vártnál jobban megszenvedett a belga Hemával a Szekszárd

Győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-kupa 2019/2020-as szezonjában az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely ma este a belga Basket Hema ellen nyert hazai pályán.

Berg Sándor, Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

A vártnál sokkal szorosabb meccset játszott a KSC Szekszárd és a Hema Basket. Pedig azt gondoltuk – s az első félidő is ezt vetítette elő –, hogy sima lesz, hogy könnyedén nyer majd Djokics Zseljko gárdája, de nem így lett. A tinikkel felálló rivális képes volt megnehezíteni a szekszárdiak dolgát – ez mindenképpen őket dicséri. A KSC ugyanakkor csakis saját magát okolhatja amiatt, hogy nem egy könnyed győzelemmel nyitott az Ek-ban, mert bőven megvolt rá az esély...

A belga egylet az első negyedben kitűnően tartotta magát, de már ekkor is érezni, látni lehetett, hogy csak addig lesznek partiban, amíg meg nem rázzák magukat Studer Ágnesék.

A második negyedben ez meg is történt, a Hema összesen 6 (!) pontig jutott, a nagyszünetben mindenki azt ecsetelte, hogy húsz, vagy harminc lesz-e közte, s inkább azzal voltak elfoglalva, hogy kielemezzék a vasárnapi, diósgyőri vereség (63–69) okait. Aztán jött a feketeleves...

A fordulás után rá sem lehetett ismerni a szekszárdiakra, akik teljesen kiestek a ritmusból, s a belgák ezen fellelkesedve szép lassan visszajöttek a meccsbe. A harmadik negyedet ők nyerték meg 15–10-re, s így máris lőtávolba kerültek. Djokics Zseljko ekkor már közel sem volt olyan nyugodt, mint az első félidőben, amikor karba tett kézzel sétált az oldalvonal mellett, s a Kadarka Brigade sem az „Ez Szekszárd!” rigmust skandálta. A tréner hevesen gesztikulált, mutogatott, de valahogy ezen a napon nem hatott a mágia.

A negyedik felvonásban sem tudott úgy igazán felpörögni a KSC, a Hema fiataljai pedig egészen 53–51-ig felzárkóztak. Szerencsére azért akadt két jó egyéni teljesítmény a szekszárdi együttesben, így nem történt meg a legrosszabb. Egyikük, a horvát Ivana Dojkic extrát játszott: 28 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt és szerzett 8 labdát, amivel 36 IBM-pontot tett fel a neve mellé a statisztikai lapra. A másikuk pedig a szlovák Marie Ruzicková, aki 18 ponttal, 6 lepattanóval és egy assziszttal fejezte be az összecsapást.

A többiek. Róluk legyen elég annyi, hogy ezúttal kevesebbet tettek hozzá a csapat játékához annál, mint amit tőlük eddig megszokhattunk.

A szoros meccset igazából a fiatalok sajnálhatják, mert így sem Vincze Nikolett, sem Miklós Melinda, sem Horváth Dóra nem léphetett pályára.

A meccs után az egyik szurkoló tapintott rá az igazságra azzal, hogy kijelentette: „ez nem Szekszárd!”. Tökéletesen igaza volt, ezen a napon nem azt az arcát mutatta a KSC, amit megszokhattunk tőlük az elmúlt években. Szerencsére egy olyan ellenfél jutott, amelyik ellen ez belefért. Ezt a meccset azonban mielőbb el kell felejteni, mert a szerda-szombat ritmusban egyik meccs itt a másik után. Szombaton a PINKK ellen vissza kell térni a régi útra!

Atomerőmű KSC Szekszárd–Basket Hema 59–55

(17–15, 17–6, 10–15, 15–19)

Szekszárd, városi sportcsarnok, 1000 néző.

Vezette: Ninkovics (szerb), Katic (horvát), Mikulic (szerb)

SZEKSZÁRD: Studer Á., DOJKIC 28/3, Theodoreán 3/3, McCall 4, RUZICKOVÁ 18. Csere: Bálint R. 6, Kiss V., Daniel, Studer Zs. Vezetőedző: Djokics Zseljko.

HEMA: Ramette 7/3, de Meyer 11/3, Maeesschalck 8/6, Beckie Massey 1, BILLIE MASSEY 12. Csere: Vervaet 7/3, Ouahabi 7/3, Vielfont 2, Omeonga, de Vooght. Vezetőedző: Edző: Arvid Diels.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–4. 6. p.: 9–6. 9. p.: 11–15. 12. p.: 21–17. 15. p.: 26–17. 18. p.: 31–19. 21. p.: 34–21. 24. p.: 36–23. 27. p.: 44–25. 30. p.: 44–36. 33.p.: 46–43. 36. p.: 53–51. 38. p.: 57–51.

Kipontozódott: Be. Massey (34. perc), Theodoreán (40.).

Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője: – Amit ki lehetett hagyni, azt kihagytunk. Úgy sikerült nyernünk, hogy nem volt igazán vezére a csapatnak.

Arvid Diels, a Basket Hema vezetőedzője: – Az első félidőben védekezésben nem tudtuk felvenni a versenyt a hazaiakkal, s emiatt nagy előnyt tudtak szerezni. A szünetben rendeztük a sorokat, de ez is csak egy szoros végjátékra volt elég. Fiatal csapatunk van, célunk, hogy játékosaink minél többet fejlődjenek.

Következik, október 24.: Herner TC–KSC 19.30.

Borítókép: Marie Ruzicková (14-es mezben) 18 pontja nagyon kellett ahhoz, hogy sikerrel vegye az első akadályt a szekszárdi egylet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!