kosárlabda

2019.10.29. 19:51

Studer Ágnes, Bálint Réka és Kiss Virág is kerettag

TN

Nis, 2019. június 28. Studer Ágnes (b) és és Határ Bernadett (j) a magyar, valamint Olbis Futo Andre (k) az olasz válogatott játékosa a nõi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkõzésen a Cair Sportcenterben, a szerbiai Nisben 2019. június 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette a női válogatott keretét a 2021-es női Európa-bajnokság novemberi két selejtezőmérkőzésére. Az Atomerőmű KSC Szekszárdból három játékos is meghívót kapott.

A szövetség keddi tájékoztatása szerint a nyári, szerbiai kontinenstornán hetedik helyen záró nemzeti csapat november 14-én 19.30 órától Amszterdamban lép pályára, majd három nappal később 20.30-tól Sopronban fogadja Szlovákiát a H-jelű trióban.

A szakvezető 16-os keretében a fiatalítás jegyében több új játékos is helyet kapott, s a válogatott Sopronban készül majd a két összecsapásra.

Az első két meccset követően 2020 novemberében újabb két játéknap következik, majd a kvalifikáció 2021 februárjában zárul. A kilenc csoportgyőztes és az öt legjobb második jut ki a 16 csapatos Eb-re, amelynek a rendező jogán már tagja Spanyolország és Franciaország.

A magyar női válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő kerete: Pusztai Petra (Aluinvent-DVTK), Kiss Virág (Atomerőmű KSC Szekszárd), Dombai Réka (Uni Győr Mély-Út), Dubei Debóra (Sopron Basket), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (Uni Győr MÉLY-ÚT), Szabó Fanni (PEAC-Pécs), Lelik Réka (NKE-FCSM Csata), Turner Yvonne (Orenburg), Horváth Bernadett (NKE-FCSM Csata), Weninger Virág (Sopron Basket), Kiss Angelika (Aluinvent DVTK), Bálint Réka (Atomerőmű KSC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Zele Dorina (Aluinvent DVTK), Barnai Judit (Uni Győr Mély-Út).

Borítóképünkön: Studer Ágnes (b) és és Határ Bernadett (j) a magyar, valamint Olbis Futo Andre (k) az olasz válogatott játékosa a női kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen, a szerbiai Nisben, június 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!