kézilabda

2019.11.08. 19:58

Megvan az első dunaújvárosi diadal Szekszárdon

Megszerezte első győzelmét Szekszárdon a Dunaújvárosi Kohász KA, amely 24-19-re bizonyult jobbnak a Kisvárdánál a női kézilabda NB I-es bajnokságban.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Két hete magasra tette a lécet a sors azzal, hogy elsőként a bajnoki címvédő Győrt fogadhatta átmeneti otthonában a Dunaújváros. Akkor megtelt a szekszárdi sportcsarnok, mely a Kisvárda ellen ezúttal „csak” félházzal üzemelt. Nagy név azonban így is akadt a lelátón, a helyszínen tekintette meg a mérkőzést Kim Rasmussen, a női felnőtt válogatott szövetségi kapitánya.

A dán szakember notesszel és tollal a kezében érkezett, s fogyhatott a tintája bőven az első félidőben. Elsősorban a Kohász-lányok neveit írhatta fel magának, hiszen Csapó Kyra most is kiválóan védett, de nemcsak a kapus parádézott, támadásban Grosch Vivien és Molnár Beatrix, valamint a teljes védelem remekelt.

György László vért itathatott lányaival, úgy küzdöttek, harcoltak, elveszett labdát pedig nem ismertek. Ez már csak azért is kiemelendő, mert az előző fordulóban az újonc Szombathely ellen éppen csapata védekezésével nem volt megelégedve az újvárosiak vezetőedzője (azt a mérkőzést el is veszítették 23-18-ra). Támadásban pedig ha egy kicsivel jobban koncentrálnak Molnárék, a félidei négygólos fórjuk nagyobb is lehetett volna.

A szünet után nagy esélyt kapott a DKKA azzal, hogy a vendégek védőspecialistája, Vesna Milanovic-Litre korán megkapta harmadik kétpercét. Izgalmak mégis maradtak a folytatásra, a vendégeknél Dombi Luca kezdte szórni a gólokat, a kisebb hullámvölgyből Szekerczés Luca hetese hozta ki az újvárosiakat, akik végül megszerezték első hazai győzelmüket Szekszárdon.

A decemberi világbajnokság előtti utolsó bajnokiját jövő szerdán Siófokon játssza a Kohász.

Női NB I, 9. forduló

Dunaújvárosi Kohász KA-Kisvárda Master Good 24-19 (14-10)

Szekszárd, 450 néző. Vezette: Bócz L., Wiedemann V.

DKKA: CSAPÓ – GROSCH 6, Szekerczés 4 (3), Cavlovic, Nick, Bouti, MOLNÁR B. 3. Csere: Stojak (kapus), Triscsuk 3, Kazai 3, SZALAI B. 2, Sirián 1, Ferenczy 1, Mihály P. 1. Edző: György László.

Kisvárda: Pásztor B. – Orbán A. 1, Habánková 3, Litre 1, Dudás G. 1, SISKA 7 (3), Rocha 1. Csere: Lajtos (kapus), Smid, Milosevics 2, DOMBI 3, Petika, Udvardi. Edző: Bakó Botond.

Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc + kizárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!