labdarúgás

2019.11.29. 06:55

Székesfehérváron vív selejtezőt a Tolna megyei válogatott

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az első hely megszerzése a célja a Tolna megyei válogatottnak az amatőr válogatottak hétvégi, székesfehérvári tornáján. Baranya, Somogy, Fejér és Budapest legjobb amatőr futballistái várnak megyénk kiválasztottaira, hogy eldöntsék, melyik lesz az a válogatott, amelyik a végső győzelemért játszhat majd a győri négyes döntőben.

Kalmár Ferenc és Kiss János szerdán este, a szekszárdi sporttelep műfüves pályáján tartott átmozgató edzést a meghívottaknak. Mármint azoknak, akik elfogadták a meghívót és vállalták, hogy képviseljék a megyei labdarúgást a koronázóvárosban.

„Sajnos nem mindenki van itt velünk, ilyen-olyan okok miatt többen lemondták a szereplést, s akadt olyan klub, amelyik elzárkózott attól, hogy rendelkezésünkre bocsássa a futballistáit – mondta Kalmár Ferenc, a gárda kapitánya, akinek munkáját másodedzőként Kiss János, kapusedzőként Hornyák László, menedzserként pedig Lubastyik István fogja segíteni Székesfehérváron. – A lehetőségeinkhez mérten a legerősebb keretet igyekeztünk összehozni, a célunk pedig nem is lehet más, mint megnyerni a selejtezőtornát, mert ott akarunk lenni a következő fordulóban, a győri négyes döntőben” – mondta Kalmár.

Ők léphetnek pályára a tolna megyei válogatottban. Kapusok: Klézl Tamás (Bátaszék), Czebei Ádám (Dombóvár). Védők: Szőts Attila (Majos), Dobra Benjámin (Bátaszék), Erdélyi Péter (Szedres), Párkányi Zsolt (Dombóvár), Kuti Kristóf (Szedres). Középpályások: Bognár Sándor (Majos), Kiss Patrik (Dunaföldvár), Hegedűs Péter (Majos), Androsics András (Dombóvár), Hock Attila Robin (Majos), Máthé Dávid (Dunaföldvár), Lerch Marcel (Bátaszék), Kugli Ákos (Tamási). Támadók: Farsang Patrik (Tamási), Pál Achilles (Tolna), Faller András (Bátaszék), Keczeli Krisztián (Dombóvár).

A székesfehérvári torna programja

Szombat: Fejér megye–Somogy megye 13.30. Baranya megye–Tolna megye 13.30. Somogy–Budapest 15. Tolna–Fejér 15. Budapest–Baranya 16.30. Vasárnap: Tolna–Somogy 9.30, Fejér–Budapest 9.30. Somogy–Baranya 11. Budapest–Tolna 12.30. Baranya–Fejér 12.30.

A találkozók 2x30 percesek lesznek.

Borítókép: Kalmár Ferenc (hátul) győzni akar a fehérvári tornán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!