futsal

2019.12.22. 17:19

Bronzérmet hozott haza Szigetszentmiklósról a Tolna-Mözs

Veretlenül, de mégis a harmadik helyen zárta a szombati, szigetszentmiklósi Karácsonyi Kupát az élvonalban szereplő Palmfood Tolna-Mözs női futsalegyüttes, amelynek így a két évvel ezelőtti arany és a tavalyi ezüst után az idei bronzával teljessé vált az éremkollekciója.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Az egynapos torna fizikailag és szellemileg is próbára tette a csapatokat, hiszen a nyitómérkőzést délelőtt kilenc, a döntőt este kilenc órakor játszották. A Tolna-Mözs a szintén elsőosztályú DEAC-ot és az NB II-t vezető Budaörsöt megelőzve csoportja élén végzett, de az elődöntőben büntetőkkel alulmaradt a TFSE-vel szemben. A bronzcsatában azonban gólokban gazdag találkozón győzte le az NB I-ben jelenleg éllovas Astra csapatát.

Nagy Roland együttesében Kulcsár Panna és Kiss Gréta személyében két U17-es játékos is megcsillogtathatta tudását, s bizonyították, hogy bátran nyúlhat majd hozzájuk a felnőttcsapat vezetőedzője, ha a sors úgy hozza. Előbbi a kapuban a helyosztón több bravúrt is bemutatott az Astra ellen, míg utóbbi ugyanannyi lehetőséget kapott, mint a „nagyok”.

„Gratulálok a lányoknak a küzdésért és az elért eredményért! Kicsin múlott, hogy nem jutottunk a döntőbe, pedig a tornán mutatott játékunk alapján megérdemeltük volna. Örülök neki, hogy a lányok nagy kedvvel és felszabadultan játszottak” – nyilatkozta a tolnaiak vezetőedzője.

„Csodálatos nap volt és nagy élmény számomra, nagyon örültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhatom magam a felnőttek között. Úgy érzem, sikerült felvennem a ritmust közöttük, nagyon jól esett, hogy csapattársként kezeltek. Természetesen sokat kell még fejlődnöm mind fizikálisan, mind taktikailag, hogy ezen a szinten tudjak futsalozni, de ez sok munkával elérhető. Örülök a harmadik helynek, köszönöm a lányok és az edző belém fektetett bizalmát. Sokat jelentett, hogy folyton bátorítottak és megdicsértek, ez erőt adott nekem és segített, hogy még határozottabb legyek a pályán” – fogalmazott Kiss Gréta, aki a torna felfedezettjeként különdíjban részesült.

„Nagyon jól kezdtük a tornát, a játékunk minden mérkőzésen domináló volt. Büszke vagyok a csapatra, minden mérkőzésen igazi csapatként működtünk. Veretlenül lettünk bronzérmesek. Jó úton járunk, továbbra is dolgozunk azon, hogy a céljainkat elérjük a bajnokság során. Külön gratulálok a fiatal tehetségeknek, akik helytálltak a nagycsapatban. A szurkolóknak pedig köszönjük, hogy eddig elutaztak miattunk” – nyilatkozta a csapat kapitánya, Deczki Vanda.

Karácsony Kupa, eredmények

A csoport: Budaörs–DEAC 2–4, DEAC–Tolna-Mözs 0–3. Gólszerzők: Szöllős 2, Fehér V. Tolna-Mözs–Budaörs 2–2. A tolnai gólszerzők: Szalkai, Nagy N.

B csoport: Astra–Hajdúböszörményi TE 6–1, HTE–TFSE 0–1, TFSE–Astra 1–4.

A helyosztók, az 5. helyért: Budaörs–HTE 1–1 (büntetők után Budaörs nyert). Elődöntők: Tolna-Mözs–TFSE 3–3 (büntetők: 2–3). A tolnai gólszerzők: Szöllősi, Nagy N., Kiss G. Astra–DEAC 2–2 (büntetők után a DEAC jutott a döntőbe).

Bronzmérkőzés: Tolna-Mözs–Astra 6–4. A tolnai gólszerzők: Vámosi 2, Horváth H., Szalkai, Kiss G., Szöllősi.

A döntő: DEAC–TFSE 3–3 (büntetők után a Debreceni EAC győzött).

A torna legjobb kapusának Hargas Annamáriát (Astra), a legjobb mezőnyjátékosának Horváth Viktóriát (DEAC) választották, a gólkirálynői címet Folk Zsuzsanna (TFSE) szerezte meg.

Az élvonalbeli bajnokságban január 5-én folytatódik a pontvadászat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!