kosárlabda

2019.12.05. 14:18

Putney debütálhat az ASE-ban

Sorozatban a hatodik győzelmére hajt az Atomerőmű SE férficsapata, amely a PVSK-Veolia vendége lesz az NB I mai rangadóján.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Dzunics Braniszlav gárdája nagyon jó szériában van, legutóbb Sopronban nyert 82–80-ra, azt megelőzően pedig az OSE Lionst (89–85), a Kaposvári KK-t (85–58), a ZTE KK-t (94–70), és a DEAC-ot (76–75) is felülmúlta. Nem egy alkalommal úgy nyert, hogy szinte alig volt egészséges játékosa.

Most ebből a szempontból jó a helyzet, hiszen mindenki a szakvezetés rendelkezésére áll, ráadásul erősíteni is sikerült. A Jeremy Harris helyére hozott amerikai Raphiael Putney az edzéseken látottak alapján jó fogásnak tűnik. A 208 centis magassága ellenére nem egy kimondott palánk alatti játékos, de nagyon sokat tud besegíteni Lóránt Péteréknek a „festékben”.

A papírjai rendben vannak, így semmi akadálya nincs annak, hogy ma pályára lépjen a szomszédvári rangadón.

Azon a rangadón, amelynek a PVSK két vereséggel a háta mögött vághat neki. Csirke Ferenc együttese sokáig százszázalékos teljesítménnyel állt a tabellán, de aztán kikapott hazai pályán a Kaposvári KK-tól (82–99), legutóbb pedig az újonc OSE Lions otthonában is alulmaradt (69–91).

Mindezt azok után, hogy az egyik kulcsemberük, C. J. Aiken megsérült, s ma este sem játszhat. Ez kihasználhatja az ASE is, amely az elmúlt hetekben egyre jobban összeáll, s amelyben mindig akad olyan játékos, aki a kritikus pillanatokban lendületet tudott adni egy-egy pontos dobással, vagy fontos labdaszerzéssel.

Van miért törlesztenie az ASE-nak, hiszen idén márciusban 85–68-as vereséget szenvedett Baranyában.

A 12. fordulóban, csütörtök: Kecskemét–Sopron 18. Péntek: Szeged–Szolnok 18. Szombat: Oroszlány–Fehérvár 18, DEAC–Falco 19, ZTE–Körmend 19. Vasárnap: Kaposvár–Jászberény 18.

Ők lehetnek a mai este főszereplői

Férfi NB I, a 12. fordulóban. PVSK-Veolia–Atomerőmű SE. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Vezeti: Győrffy Pál Attila, Goda László, Nyilas István. Ellenőr: Faidt Mihály.

A két csapat tervezett kezdőötöse, PVSK-Veolia: Pongó Máté, Smith, Diggs, Budimir, Horti. Atomerőmű SE: Evans, Kovács Á., Faust, Coleman, Lóránt P.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!