atlétika

2019.12.11. 07:00

Sportélményeiről mesélt Baji Balázs

Munkatársunktól

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó, a Bp. Honvéd sportolója volt hétfőn az Atlétikai Club Bonyhád vendége.

Mintegy hetven érdeklődő várta az Atlétikai Centrumban a beszélgetést, többségében fiatal atléták, akik számára különösen érdekes volt a program. A jelenlévők hallhattak a nemzetközi versenyek hangulatáról, hogy mi történik a rajt előtti várakozás pillanataiban a call-roomban, mennyire fontos a mentális felkészültség, hogyan lehet feldolgozni a sikert vagy épp a bukást.

Baji Balázs arról is beszélt, hogy az olimpiai kvalifikációja veszélyben van, hiszen a sérülés utáni rehabilitációjánál tart, így idén még nem tudott nagy eredményeket produkálni.

A Bp. Honvéd gátfutója kiemelte: bízik abban, hogy Magyarország meg fogja rendezni az atlétikai világbajnokságot 2023-ban, mert szeretne hazai közönség előtt rajthoz állni és jól szerepelni. Onnan pedig már csak egy év a következő olimpia, így távlati terveiben e két világversenyt emelte ki.

Azt is elmondta, hogy alapvető fontosságú a kiemelkedő eredményekhez a tehetség, de nagyon fontos a rendszeres és kemény munka is. A győzelmek után sem szabad lazítani, hiszen aki a legjobb, azt akarják legyőzni a többiek.

A fiatal atléták a beszélgetést követően sorban álltak aláírásért és közös fotóért, miközben még folyamatosan ostromolták kérdéseikkel a készségesen válaszolgató vendéget, aki némi kötődést is fel tud mutatni a vendéglátó egyesülettel, hiszen pár évvel ezelőtt együtt versenyzett a válogatott színeiben az AC Bonyhád tehetséges fiatal atlétájával, Bartha Dáviddal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában